Απολύθηκε σύμφωνα με το BBC o υπάλληλος της Google που έγραψε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες

Τεχνολογία

Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής Σουντάρ Πιχάι σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους, το υπόμνημα, το οποίο έλαβε μεγάλες διαστάσεις διεθνώς και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της Google ενώ άμεσα το κατέκρινε και ο επικεφαλής ζητημάτων διαφορετικότητας του τεχνολογικού κολοσσού.


 

Το εν λόγω υπόμνημα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ικανότητες ανδρών και γυναικών διαφέρουν βιολογικά και αυτές οι διαφορές εξηγούν γιατί δεν βλέπουμε τον ίδιο αριθμό γυναικών σε ηγετικές θέσεις ή σε θέσεις τεχνολογίας, με αυτόν των ανδρών.

Ο συγγραφέας του υπομνήματος, τεχνικός λογισμικού, είπε επίσης ότι γενικά οι γυναίκες προτιμούν εργασία σε κοινωνικούς ή καλλιτεχνικούς τομείς, καθώς και ότι «πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα υπονοούν σεξισμό».

Παρά το γεγονός ότι οι πεποιθήσεις του υπαλλήλου, το όνομα του οποίου η Google δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα, βρήκαν αρκετούς υποστηρικτές, ο Σουντάρ Πιχάι τόνισε ότι τα όσα ειπώθηκαν ξεπέρασαν τα όρια, καθώς «αναπτύσσουν επικίνδυνα φυλετικά στερεότυπα στο εργασιακό μας περιβάλλον».

Παράλληλα, στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους, ο γενικός διευθυντής έκανε λόγο για την προστασία της ελευθερίας του λόγου στη Google, ενώ υπογράμμισε ότι όλα όσα γράφηκαν στο υπόμνημα αξίζει να μπουν σε δημόσιο διάλογο, άσχετα από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων διαφωνεί με αυτά.

Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι «το να προτείνεις ότι οι συνάδελφοί μας έχουν χαρακτηριστικά που τους κάνουν λιγότερο ικανούς βιολογικά στη δουλειά είναι προσβλητικό και δεν είναι αποδεκτό».

«Έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές μας αρχές και αξίες καθώς και με τον κώδικα δεοντολογίας μας. Κάθε υπάλληλος της Google κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δημιουργήσει μια εργασιακή κουλτούρα ελεύθερη από παρενοχλήσεις, εκφοβισμό, προκαταλήψεις και παράνομες διακρίσεις».

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε