Τεχνολογία και Καινοτομία στο επίκεντρο της παρουσίας των ΗΠΑ στη ΔΕΘ

Τεχνολογία

  Το σχεδιασμό και οργάνωση του περιπτέρου της τιμώμενης χώρας των Η.Π.Α για την 83η ΔΕΘ παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, στην Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, 5 Ιουνίου, σε προγραμματισμένη ενημέρωση Τύπου. Ελληνική και Αμερικανική κυβέρνηση δουλεύουν μαζί για το μεγάλο αυτό γεγονός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είπε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για μία εκδήλωση μεγάλης εμβέλειας, ορόσημο για τη χώρα μας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, 20 Αυγούστου.   

Τεχνολογία και καινοτομία στο επίκεντρο παρουσίας των ΗΠΑ στη ΔΕΘ
Τεχνολογία και καινοτομία στο επίκεντρο παρουσίας των ΗΠΑ στη ΔΕΘ

 

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία της και η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong, η οποία με τη σειρά της μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους τον ενθουσιαμό της για τη συνεργασία αυτή Ελλάδας - Αμερικής και τόνισε ότι λαμβάνει χώρα σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό επιπεδο. Δείγμα άλλωστε ειναι ότι παρων στην έκθεση θα είναι και ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου Wilbour Ross. Η κ. Fong, παρουσίασε επίσης ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Προξενείο εν όψει της 83ης ΔΕΘ. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Νικόλας Μπακατσέλος, ο οποίος επεσήμανε την ευκαιρία της Θεσσαλονίκης να αξιοποιήσει τη φετινή ΔΕΘ και το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, ώστε να επιστρέψει δυναμικότερα στο ρόλο της ως οικονομικό και εμπορικό επίκεντρο της περιοχής και να γίνει η ΔΕΘ ξανά μια μεγάλη διεθνής έκθεση. 

Με τη σειρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Ηλίας Σπυρτούνιας, αναφέρθηκε στο περίπτερο και στο σχεδιασμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δυναμική παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων και τη πρόθεση των Η.Π.Α. να είναι παρούσες στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ο κ. Σπυρτούνιας, παρουσίασε στη συνέχεια τους - μέχρι τη στιγμή αυτή - χορηγούς-συνεργάτες του περιπτέρου, που είναι:

Strategic Partners: COCA-COLA, LOCKHEED MARTIN CORPORATION, MICROSOFT, PFIZER Platinum Partners: CISCO, HEWLETT-PACKARD, IBM HELLAS

Gold partners: FACEBOOK, GOOGLE. INTRALOT S.A. 

Silver Partners: ARIA HOTELS & TOURISM S.A., ECOS GREECE- EARTH FRIENDLY PRODUCTS 

Inaugural Gala Reception: EXXON MOBIL

The Cube: MICROSOFT

The Theatre Stage: EY

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Hellexpo, Τάσος Τζήκας, εξήρε τη συνδρομή του Επιμελητηρίου για το Περίπτερο 13 των Η.Π.Α. και τόνισε ότι η φετινή ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχουν στόχο τη διοργάνωση διεθνών γεγονότων και ειδικών συνεργασιών που θα αλλάξουν την εικόνα της ΔΕΘ αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Τέλος όλα τα μέλη του πάνελ, είχαν κοινό σημείο σκέψης και έκφρασης, οι ενέργειες για το περίπτερο στη ΔΕΘ να μην τελειώνουν μαζί με την έκθεση, αλλά οφέλη και προοπτικές να συνεχίζουν και την επόμενη μέρα αναβαθμίζοντας έτσι μακροχρόνια τη μεγάλη αυτή αγορά, της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που ηγείται η Ελλάδα και κέντρο αυτής είναι η Θεσσαλονίκη. 

Στην σημερινή πρώτη ενημέρωση Τύπου σμμετείχαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος Α, Κουιμτζής, Β, Καφάτος, Ι. Κανελλάκης, Γ. Κατσαρός, Α. Περπατίδης, Ο. Μητσιολίδου, Π. Βλάχος και Ν. Μαργαρόπουλος

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε