Εφαρμογή Ka-business

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις για την έρευνα στη Βιομηχανία

Τεχνολογία

  Η αλήθεια είναι πως σε ότι αφορά τις επενδύσεις στην έρευνα του επιχειρηματικού τομέα, δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα, τόνισε ο αν Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο ξενοδοχείο Divani Caravel στο πλαίσιο του 9 ου Workshop στα εύκαμπτα και εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά.  

καινοτόμα συσκευασία που χαιρετά τον καταναλωτή παρουσιάστηκε από την ελληνική εταιρεία ΟΕΤ
καινοτόμα συσκευασία που χαιρετά τον καταναλωτή παρουσιάστηκε από την ελληνική εταιρεία ΟΕΤ

 

Ο υπουργός προανήγγειλε νέες θέσεις εργασίας ερευνητών στη βιομηχανία μέσα στο 2019 αλλά και τρόπους χρηματοδότησης της έρευνας στον βιομηχανικό τομέα ,μέσω φόρων για την Ενέργεια και το Περιβάλλον.

«Πρέπει να κεφαλοποιήσουμε την ανάπτυξη και την καινοτομία», εξήγησε ο κ  Φάμελλος,συμπληρώνοντας πως «ο τομέας της σύγχρονης -έξυπνης συσκευασίας, των νέων υλικών που απαιτούν όλο και μικρότερη ποσότητα πρώτης ύλης, ενώ επαναχρησιμοποιούν αυτή που υπάρχει, βρίσκεται στη λογική της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης».

Θα ξανασυστήσουμε τις συσκευασίες στο καταναλωτικό κοινό

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Συσκευασίας και Υλικών Δημήτρης Μαντής, μιλώντας στο πλαίσιο της ημερίδας, σκιαγράφησε μεταξύ άλλων το προφίλ του Συνδέσμου ΣΥΒΙΠΥΣ , λέγοντας χαρακτηριστικά πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε συνεργασία και με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών ,μεγάλη έμφαση στις λεγόμενες «έξυπνες» συσκευασίες, που αξιοποιούν όλη την ελληνική τεχνογνωσία και έρευνα. «Δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό, γιατί πιστεύουμε στα ελληνικά μυαλά. Αντίθετα επενδύουμε στις συνεργασίες και έχουμε ένα δυναμικό δίκτυο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουμε στο διεθνές πρόγραμμα Save the Food που στόχο έχει την ελαχιστοποίηση απωλειών της τροφής, και στο European Bioplastic Association , δίνοντας μεγάλη έμφαση στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Το επόμενο διάστημα θα ξανασυστήσουμε τις συσκευασίες στο ελληνικό κοινό και όχι μόνο, τόνισε ο κ Μαντής.

Στο 9ο Εργαστήριο για τα εύκαμπτα υλικά , τα οργανικά ηλεκτρονικά τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και τη Νέα Βιομηχανία, συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών, επενδυτές, ερευνητές και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων που ασχολούνται με την καινοτομία.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε