Σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία

Τεχνολογία

  Περισσότερες από 120 εταιρείες  της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας  και σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι ενός δυναμικά αναπτυσσόμενου -παρά την κρίση- κλάδου, έδωσαν αντιπροσωπευτικά και δυναμικά το παρόν στην 1 η Έκθεση Αμυντικού Υλικού που έγινε στο Κάϊρο.  

Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι στο χώρο της Αμυντικής Βιομηχανίας
Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι στο χώρο της Αμυντικής Βιομηχανίας

 

 

Το ka-business.gr παρουσιάζοντας αυτόν τον δυναμικό κλάδο , επισημαίνει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, Αναστάσιου Ροζολή:

«Οι Ελληνικές Αμυντικές Εταιρείες καταφέρνουν σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία να κατασκευάζουν και να εξάγουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (μέρη αρμάτων μάχης, αντιαεροπορικών συστημάτων, μεταγωγικών αεροσκαφών, ηλεκτροπτικά συστήματα και μέσα τηλεπικοινωνιών, σκάφη και είδη ατομικής προστασίας κλπ), που προορίζονται για τις Ειδικές Δυνάμεις ακόμη και των ισχυρότερων χωρών του κόσμου. Η Εθνικής σημασίας προσπάθεια αυτή, πρέπει να υποστηριχθεί από όλους και να μείνει έξω από τα συνήθη για τη χώρα μας , μικροπολιτικά , μικροεπιχειρηματικά παιχνίδια».

19.500 εργαζόμενοι , η δύναμη του ΣΕΚΠΥ   

Ο ΣΕΚΠΥ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1982 και έχει ως κύριο στόχο αφενός την υποστήριξη και προώθηση των συμφερόντων των μελών του, και αφετέρου την ανάπτυξη της τοπικής αμυντικής βιομηχανίας ώστε να καλύψει τις εσωτερικές και διεθνείς ανάγκες, προκειμένου να μειωθεί το μεγάλο εθνικό έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών.

Οι εταιρείες οργανώνονται λειτουργούν και διαχειρίζονται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα και τις διαδικασίες που έχουν αξιολογηθεί με επιτυχία από ξένους οργανισμούς και κατασκευαστές .

Οι περισσότερες από τις εταιρείες καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των συμμαχικών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας (AQAP)και του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO). 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε