Εφαρμογή Ka-business

H Google βάζει κανόνες στο youtube

Τεχνολογία

  Μέτρα για την μείωση των βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας που εμφανίζονται ως «συστάσεις» στους χρήστες του YouTube λαμβάνει η ιδιοκτήτρια εταιρεία Google. Η Google θα τροποποιήσει τον αλγόριθμο βάσει του οποίου επιλέγονται τα βίντεο που συστήνονται σε κάθε χρήστη.  

κανόνες στο youtube
κανόνες στο youtube

 

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε στο επίσημο μπλογκ του πως φέτος θα επιδιώξει να «μειώσει την εξάπλωση» υλικού που «μπορεί να παραπληροφορήσει με επιβλαβείς τρόπους», μετά από σειρά παραπόνων πως το YouTube λειτουργεί ως εργαλείο διασποράς ψευδών καταγγελιών και συνωμοσιών.

Πρόκειται για βίντεο που, παραδείγματος χάρη, υποστηρίζουν πως η Γη είναι επίπεδη ή προωθούν ψευδείς ισχυρισμούς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Η Google υποστηρίζει πως τα βίντεο που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία αποτελούν λιγότερο από το 1% του υλικού που είναι διαθέσιμο στην τεράστια βιντεοθήκη του YouTube.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές στον αλγόριθμο δεν θα διαγράψουν τα επίμαχα βίντεο από το YouTube, απλά θα διασφαλίσουν πως θα εμφανίζονται σπανιότερα ως συστάσεις στους χρήστες.

Όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στο αμφιλεγόμενο περιεχόμενο θα μπορεί να το βρει μέσω του μηχανισμού αναζήτησης του βιντεοσάιτ, ή γινόμενος συνδρομητής στα κανάλια που το έχουν αναρτήσει.

Οι παρεμβάσεις στον αλγόριθμο θα γίνουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα επηρεαστούν λιγοστά βίντεο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο του χρόνου οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ και σε άλλες χώρες.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε