Εφαρμογή Ka-business

Χρηματοδοτείται η ΕΜΥ

Τεχνολογία

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της ΕΜΥ

Χρηματοδοτούνται για να μας λένε τον καιρό
Χρηματοδοτούνται για να μας λένε τον καιρό

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα και η οποία ψηφίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019 στη Βουλή, επιλύεται κά το ζήτημα της ενίσχυσης του προϋπολογισμού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Eurocontrol.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, που θα συνδράμει αποφασιστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΜΥ και την εξασφάλιση της αξιοπιστίας της.

Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα ικανοποιείται, επ' ωφελεία της ΕΜΥ και η χώρα συντάσσεται πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ικανοποιώντας παράλληλα τις εγχώριες ανάγκες αεροναυτιλίας.

 

 

Στις ενισχύσεις της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής εντάσσεται  ακόμη η χρηματοδότηση της ΕΜΥ για την επεξεργασία των μετεωρολογικών δεδομένων και παροχή βασικών μετεωρολογικών προϊόντων και υπηρεσιών στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Η υπηρεσία, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 12.007.500 ευρώ, έχει λάβει το πράσινο φως της ενίσχυσης από τα κονδύλια των προγραμμάτων ψηφιακής πολιτικής με υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε