Εφαρμογή Ka-business

Κίνδυνοι από τα smartphones για γονείς και παιδιά

Τεχνολογία

  Η υπερβολική χρήση των smartphones είναι ένα πρόβλημα που δεν επηρεάζει μόνο τους εφήβους, αλλά και τους γονείς. Αυτό αποδεικνύεται σε  έρευνα του αμερικανικού Pew Research Center, στην οποία συμμετείχαν άτομα ηλικίας 13 έως 17 ετών με τους κηδεμόνες τους φάνηκε ότι και οι δυο ομάδες δυσκολεύονται να αφήσουν τις συσκευές από τα χεριά τους.  

smartphones με ...κινδύνους για μικρούς και μεγάλους
smartphones με ...κινδύνους για μικρούς και μεγάλους

 

Το 54% των εφήβων , σύμφωνα με το gr.pcmag.com,  πιστεύει ότι ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο στο smartphone του, ενώ στους γονείς το νούμερο ήταν κοντά στο 36%. Το 72% των γονιών θεωρεί ότι το παιδί τους αφαιρείται από το κινητό του κατά την διάρκεια μιας συζήτησης, ενώ το 51% των εφήβων αναφέρει ανάλογη συμπεριφορά από τους γονείς του.

Ένα από τα κυρίως προβλήματα που έρχεται με την υπερβολική χρήση των smartphons είναι η διάσπαση προσοχής που προκαλεί. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο κατά ποσό χάνουν την προσοχή τους στην δουλειά η στο μάθημα. Εδώ, είναι σημαντικό να δούμε τα νούμερα πιο αναλυτικά: 8% των εφήβων πιστεύει ότι αποσπάται συχνά (often) από το κινητό κατά την διάρκεια του μαθήματος, ενώ το 23% απάντησε ότι αυτό συμβαίνει μόνο μερικές φορές (sometimes) με το άθροισμα να είναι 31%.

Στους γονείς τα νούμερα είναι αισθητά διαφορετικά, 15% αναφέρει ότι συχνά αποσπάται στην δουλειά από το κινητό, ενώ 24% θεωρεί ότι συμβαίνει μερικές φορές με το συνολικό άθροισμα να είναι στο 39%.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό φαίνεται να ξυπνάει με τα κινητά του, καθώς το 72% των εφήβων κοιτάζει τις ειδοποιήσεις (notifications) στην συσκευή του με το που ξυπνήσει και αντίστοιχα το 57% των γονιών έχει την ίδια συνήθεια.

Οι γονείς πάντως έχουν επίγνωση του προβλήματος με το 65% να ανησυχεί με τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους μπροστά από οθόνες, ενώ το 57% περιορίζουν την έκθεση των εφήβων τους στο internet και στα κινητά τηλέφωνα.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε