Εφαρμογή Ka-business

Ανοίγει η αγορά των οπτικών ινών. Ουραγός η Ελλάδα

Τεχνολογία

Σημαντική πρόοδο, όσον αφορά τα δίκτυα νέας γενιάς και τις συνδέσεις υπερ-υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικής ίνας, κάνει ο πλανήτης.

Τελευταία η χώρα μας στη χρήση οπτικών ινών
Τελευταία η χώρα μας στη χρήση οπτικών ινών

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, σήμερα (στοιχεία Ιουνίου 2018) το ένα τέταρτο των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, παγκοσμίως, αφορά συνδέσεις μέσω οπτικής ίνας. Συγκεκριμένα, το μερίδιο των οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ έχει αυξηθεί σε 25%, από 12% πριν από οκτώ χρόνια. Παρά την πρόοδο που σημειώνεται, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αποδίδουν στην Ελλάδα την τελευταία θέση μεταξύ των 37 χωρών-μελών όσον αφορά το μερίδιο των οπτικών ινών στο σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Ουραγός η Ελλάδα στις ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω οπτικής ίνας. Κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ των 37 χωρών του ΟΟΣΑ Με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου 2018, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση (37η μεταξύ 37 χωρών της ζώνης του ΟΟΣΑ), σύμφωνα με τον δείκτη διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω οπτικής ίνας (FTTH -Fiber to the Home, FTTB -Fiber to the Building και FTTP -Fibre to the Premises).

Συνολικά, τα στοιχεία δείχνουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών, με το μερίδιο των οπτικών ινών στο σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων να κυμαίνεται από πάνω από 70% στην Κορέα, την Ιαπωνία και τη Λιθουανία, μέχρι κάτω από το 10% στην Ελλάδα, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Αυστρία, και την Ιρλανδία. Η υψηλότερη αύξηση του ποσοστού των οπτικών ινών κατά το τελευταίο έτος παρατηρήθηκε στην Ιρλανδία, το Βέλγιο και την Αυστραλία, με ποσοστά 218%, 71% και 70% αντίστοιχα. 

Πηγή ΣΕΠΕ

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε