Εφαρμογή Ka-business

Ελληνικές εταιρείες που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται πιο γρήγορα

Τεχνολογία

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Λευκής Βίβλου της PayPal, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναπτύσσονται διαρκώς και βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να κάνουν τη διαφορά εκτός συνόρων.

το νέο ψηφιακό περιβάλλον δίνει πολλές δυνατότητες
το νέο ψηφιακό περιβάλλον δίνει πολλές δυνατότητες

 

 Στην Ελλάδα το 63,7% των εξαγωγών από ΜμΕ γίνονται στην Ε.Ε., ενώ το 36,3% των διεθνών πωλήσεων τους, καταλήγει σε χώρες εκτός Ένωσης. Αυτό το ποσοστό κατατάσσει τις ελληνικές ΜμΕ στην έκτη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Η επίδοση αυτή, αν και είναι καλύτερη από της Γαλλίας (36,20%) ή της Γερμανίας (34,40%), απέχει μακράν από τις τρεις κορυφαίες χώρες όσον αφορά τις εξαγωγές εκτός Ε.Ε.: Μεγάλη Βρετανία (59%), Νορβηγία (57,1%) και Τσεχική Δημοκρατία (53%).

 

Αναπτυξιακά εργαλεία

Πολύτιμα αναπτυξιακά εργαλεία στα χέρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούν το online εμπόριο, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες και οι ψηφιακές υπηρεσιών πληρωμών. Ως αποτέλεσμα, η χρήση της τεχνολογίας συνδέεται, πλέον, ευθέως με τους ρυθμούς ανάπτυξης μιας εταιρείας. Σύμφωνα με έρευνα της PayPal, οι ελληνικές εταιρείες, που πωλούν τα προϊόντα τους online, αναπτύσσονται επτά φορές ταχύτερα σε σύγκριση με εκείνες που διεξάγουν τις δραστηριότητές τους offline.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, οι επιχειρήσεις, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της, είναι πιο δραστήριες στο εξωτερικό από τις παραδοσιακές offline.

Οι ελληνικές εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα τους online, αναπτύσσονται με επτά φορές ταχύτερο ρυθμό, απ ότι οι συμβατικές.

 Τα στοιχεία της Λευκής Βίβλου δείχνουν ότι οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις από την Ε.Ε., που κάνουν χρήση PayPal και εδρεύουν σε αστικά κέντρα, αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα παρόμοιους ρυθμούς (14%) σε σχέση με εκείνες που βρίσκονται σε περιοχές της επαρχίας (12%). Πάντως, στην Ελλάδα, μόλις το 11% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκμεταλλεύεται τα οφέλη των ευκαιριών που ενέχει η διαδικτυακή πώληση προϊόντων και υπηρεσιών - ποσοστό χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ε.Ε., που κυμαίνεται στο 17%. Αυτή η υστέρηση συνιστά ένα τεράστιο πλήγμα, με δεδομένο ότι το διασυνοριακό εμπόριο συνιστά μια "χρυσή ευκαιρία" για τις ΜμΕ: η δυναμική του θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 27% ετησίως έως το 2020, αγγίζοντας το $1 τρις, ενώ συνολικά, το Διαδίκτυο παρέχει στις ΜμΕ όλων των μεγεθών πρόσβαση σε πάνω από 4,1 δις πελάτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Η έρευνα
Η Λευκή Βίβλος "Η Ανάπτυξη των Μικρών Επιχειρήσεων στην Ευρώπη" ("Small Business Growth in Europe") περιλαμβάνει ανάλυση του δείγματος συνόλου δεδομένων αποτελούμενου από 157.636 μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την PayPal, προκειμένου να δέχονται ψηφιακές πληρωμές ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή ΣΕΠΕ

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε