Εφαρμογή Ka-business

Κούρσα γιγάντων για την αγορά 5G

Τεχνολογία

  Σε μια παγκόσμια κούρσα, με "τρόπαιο" τα δίκτυα επόμενης γενιάς, επιδίδονται οι χώρες ανά τον πλανήτη, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να έχουν σαφές προβάδισμα, την ίδια στιγμή που η Ευρώπη φαίνεται να υστερεί ακόμη.  

κούρσα γιγάντων για την αγορά 5G
κούρσα γιγάντων για την αγορά 5G

 

Οι ΗΠΑ, αν και πριν από ένα χρόνο καταλάμβαναν την τρίτη θέση, παγκοσμίως, όσον αφορά την ετοιμότητα για το 5G (5G Readiness), μετά από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, το 2019 καταφέρνουν να πλασαριστούν στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη την Κίνα, που ακολουθεί, ωστόσο, σε απόσταση αναπνοής. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Analysis Mason για λογαριασμό της αμερικανικής Ένωσης CTIA (Cellular Telecommunications Industry Association), στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με κριτήριο την ετοιμότητα για το 5G ακολουθούν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Οι ΗΠΑ κατακτούν την πρώτη θέση της κατάταξης με τις πιο "5G ready" χώρες διεθνώς, με την Κίνα να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής Η Ευρώπη εκπροσωπείται - στη λίστα με τις πλέον έτοιμες για το 5G χώρες - από τη Μεγάλη Βρετανία, που ακολουθεί στην κατάταξη και την Ιταλία που έπεται. Συνολικά, η Analysis Mason εκτιμά ότι μέχρι το 2020 θα υπάρξουν περίπου 80 φορείς σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, που θα καταστήσουν τις υπηρεσίες 5G διαθέσιμες στους συνδρομητές τους. Η ανάπτυξη υποδομών επόμενης γενιάς αποτελεί κομβικό σημείο στην αμερικανική οικονομική ατζέντα, καθώς το 5G αναμένεται να εισφέρει στην αμερικανική οικονομία, κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδόν $400 δις, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει στη χώρα 1,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.  


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε