Εφαρμογή Ka-business

Χρηματοδότηση στην Ebury και την Form 3 για τη δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας διεθνών συναλλαγών με τεχνολογία API

Τεχνολογία

Η Ebury , από τις ταχύτερα ανερχόμενες Ευρωπαϊκές fintech εταιρίες στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών, επιχορηγείται από κοινού με την Form 3 με κεφάλαιο ύψους 5.000.000 λιρών , από το Ταμείο Δεξιότητας και Καινοτομίας.

Juan Lobato (CEO και συνιδρυτής της Ebury), logo Ebury
Juan Lobato (CEO και συνιδρυτής της Ebury), logo Ebury

 

Την ανακοίνωση έκανε η διοίκηση του Banking Competition Remedies (BCR), φορέα που συστάθηκε για την εφαρμογή του Πακέτου Εναλλακτικών Μέτρων Αποκατάστασης που συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η Form 3 είναι πάροχος τεχνολογίας cloud για πληρωμές σε Τράπεζες και εποπτευόμενες fintech. Η χρηματοδότηση προορίζεται για τη δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας διεθνών συναλλαγών με την τεχνολογία API για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και θα διατίθεται μέσω χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων. Τόσο η Form 3 όσο και η Ebury είναι εξαιρετικά καινοτόμες, ταχέως αναπτυσσόμενες fintech του Ηνωμένου Βασιλείου, δομημένες έτσι ώστε να παρέχουν σημαντικά οφέλη για τις ΜΜΕ, προσφέροντάς τους πρόσβαση στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών τους. Η Ebury είναι η πρώτη εταιρία του είδους της που επέλεξε να ανοίξει γραφείο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς ανάπτυξής της.

 

Το project που χρηματοδοτείται είναι ένα από τα πέντε καινοτόμα που το BCR αποφάσισε να ενισχύσει, επιλέγοντας ανάμεσα από 60 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί. Ο συνδυασμός της δυναμικής τεχνολογίας API από την Form 3 καθώς και της πρωτοπόρας διαχείρισης των συναλλαγών σε συνάλλαγμα και των δυνατοτήτων που προσφέρει η Ebury για το διεθνές εμπόριο, θα διευκολύνει ένα ευρύ φάσμα υφισταμένων και νέων παρόχων χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων να προσφέρουν στον κόσμο των ΜΜΕ υπηρεσίες που παραδοσιακά μόνον οι τραπεζικοί οργανισμοί πρόσφεραν στους εταιρικούς τους πελάτες. Ως αποτέλεσμα, οι ΜΜΕ θα μπορούν να επωφελούνται από καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος από μια σειρά χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, σε πλήρη συνεργασία με την τράπεζα με την οποία συναλλάσσονται.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε