Εφαρμογή Ka-business

Αποκαλύφθηκε πλακέτα που θα μπει στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ως ένα μεγάλο βήμα για την δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώμαατος στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζουν τα σημερινά αποκαλυπτήρια της πλακέτας που θα τοποθετηθεί στο μουσείο και τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Μπενζαμίν Νετανιάχου, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη, αιρετοί της πόλης.


 

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη ως μια πόλη με πολιτισμό και ιστορία στην οποία συμβίωσαν διαφορετικοί πολιτισμοί.

«Η ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορία που μοιράζεται από κοινού το Ισραήλ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην ανάδειξη της μνήμης για ένα δυσάρεστο γεγονός. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην παρουσία του εβραϊκού στοιχείου στην πόλη κατά το παρελθόν. «Το μουσείο θα διαφυλάξει και θα παραδώσει στην ενημέρωση των επόμενων γενεών για την ανάδειξη αυτής της μνήμης. Αποτελεί υπόσχεση στο παρόν και το μέλλον» είπε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε λόγο για την πυρκαγιά της πόλης και τους Ναζί που κατέστρεψαν το 95% του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης.

Σημειώνεται πως στην τελετή των αποκαλυπτηρίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιάννης Μπουτάρης, Καλυψώ Γούλα, Ρία Καλφακάκου, Γιάννης Μυλόπουλος κ.α.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε