Μαμούθ, δέντρο ύψους 20 μέτρων και χιλιάδες λαμπιόνια "επιστρατεύει" ο δήμος για τα Χριστούγεννα

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με... πέντε τεράστια μαμούθ, δεκάδες χιλιάδες λαμπιόνια και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα ξεπερνά σε ύψος τα 20 μέτρα ετοιμάζεται να γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τα φετινά Χριστούγεννα.


 

Την ερχόμενη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης καλείται να ψηφίσει την σχετική εισήγηση.

Στον φετινό σχεδιασμό της διοίκησης Μπουτάρη μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται να «στηθεί» ένα τεράστιο δέντρο 20 μέτρων (το οποίο αναμένεται να φτάσει στην πόλη στις 20 Νοεμβρίου και να τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στις 21) που θα στολιστεί με 14.000 LED φωτάκια.

Το ενδιαφέρον της διοίκησης εστιάζεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η ομάδα που ανέλαβε την φετινή διοργάνωση και κυρίως οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Πέγκας και Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης εργάζεται για το σκοπό αυτό από τον περασμένο Αύγουστου. Το συνολικό κόστος του χριστουγεννιάτικου διακόσμου θα φτάσει τις 150.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός σύμφωνα με πληροφορίες είναι μειωμένος σε σχέση με πέρσι.

Τα φετινά Χριστούγεννα της Θεσσαλονίκης θα έχουν πρωταγωνιστές... τα μικρά παιδιά. Για το λόγο αυτό στην πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρξουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη ενώ ο προγραμματισμός περιλαμβάνει δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Εκτός από όλα τα παραπάνω θα «στηθεί» μια κεντρική εξέδρα για συναυλίες, παραδοσιακό καρουζέλ και χριστουγεννιάτικο τρενάκι.

Εκείνο που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ωστόσο είναι το τεράστιο θεματικό πάρκο που θα κατασκευαστεί και θα έχει ως θέμα την Εποχή των Παγετών. Σε εκατό τετραφωνικά μέτρα στεγασμένου χώρου θα υπάρχουν πέντε ρομποτικά εκθέματα σε πραγματικές διαστάσεις της εποχής. Αυτά θα είναι: το Μαμούθ, ο Τριχωτός Ρινόκερος, ο Μαχαιρόδοντας, η Αρκούδα των Σπηλαίων και το Γιγάντιο Ελάφι.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου 2017 και να ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους. Παραμονή των Χριστουγέννων η πόλη θα «γεμίσει» με τις μουσικές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης και τη χορωδία του Βαφοπουλείου. Στις 30.11 στο stage θα ανέβουν οι Onirama και το Τρίο Μουσικάντι, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας νέων του Μεγάρου Μουσικής MOUSA και των Batala. Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει υπό τους ήχους του συγκροτήματος Ιμάμ Μπαϊλντί, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν Djs της πόλης που θα... μας οδηγήσουν στην αντίστροφη μέτρηση. Στις 00:000 θα ακολουθήσει ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων χορηγίας του ΕΒΕΘ.

Παράλληλα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα υπάρξει πλούσιος διάκοσμος και ειδικές φωτιζόμενες καλλιτεχνικές εικαστικές εγκαταστάσεις. Αυτό, όπως εξηγούν παράγοντες του δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι και το high light των φετινών Χριστουγέννων. Στην οδό Φιλικής Εταιρίας θα τοποθετηθεί ένα φωτιζόμενο αστέρι δέκα μέτρων ενώ φωτιζόμενοι κύκλοι  θα τοποθετηθούν κατά μήκος της Μητροπόλεως. Στην οδό Κούσκουρα θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικες μπάλες που θα «κρέμονται» από τον ουρανό και στην Καρόλου Ντηλ μπάλες και ομπρέλες. Τέλος, κατά μήκους της Τσιμισκή, της Αγίας Σοφίας  και της Λεωφόρου Νίκης όλοι οι ιστοί θα «ντυθούν» με γιρλάντες. Σημειώνεται πως στους δρόμους φέτος θα τοποθετηθούν όλα τα στολίδια που διαθέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ προβλέπεται και η αγορά νέου φωτισμού.

Αντίστοιχος στολισμός θα υπάρξει και σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στην Τούμπα ο εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει το δικό του «Χριστουγεννιάτικο χωριό».

Σημειώνεται πως οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του κεντρικού δήμου με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε