Εφαρμογή Ka-business

Έντονες Αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ.Μπουτάρη για το Σκοπιανό

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο. Σε δηλώσεις προχώρησαν ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου καθώς και ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς.        


"Λυπάμαι που παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου" δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης

Εντάξει: Εμείς αντιδράμε κι ο Δήμαρχος... μπερδεύεται!


Ο  Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ.Σταύρος Καλαφάτης

Από την Δημοτική Παράταξη «Εντάξει», με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ότι παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σπουδή του Δημάρχου, να καλέσει, λάχα-λάχα, τους δημοσιογράφους για να κάνει δηλώσεις μπας και συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αποδεικνύει πως το επικοινωνιακό του επιτελείο είχε κοιμηθεί νωρίς χθες και ξύπνησε αργά, καθυστερώντας να αντιδράσει. Όλη η Θεσσαλονίκη τον άκουσε να λέει ότι... "χάσαμε" -την ώρα που στην πόλη κανείς δεν τα ΄χει χαμένα. Όλη η Θεσσαλονίκη είδε τις αντιδράσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο -την ώρα που ο Δήμαρχος... μπερδευόταν. Όλη η Θεσσαλονίκη διάβασε την ανακοίνωση του επικεφαλής μας που ζητάει την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημάρχου, την ώρα που εκείνος... μόλις είχε ξυπνήσει. Όλη η Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε πως το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώνει συνεχώς ότι δίκαια αναρωτιόμαστε ποιαν σκοπιμότητα εξυπηρετεί με την προθυμία του. Εμείς αντιδράμε κι ο δήμαρχος... μπερδεύεται! Ας προσφέρει, επιτέλους, μία υπηρεσία στην πόλη μας: Ας παραιτηθεί»!

"Βούλα Πατουλίδου: ο δήμαρχος παραπαίει και είναι θλιβερό"


Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου σχολίασε με δήλωσή της τα λεγόμενα του δημάρχου Θεσσαλονίκης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η πολιτική γύμνια και απομόνωσή οδηγεί στον αυτοεξευτελισμό. Είναι προσωπική επιλογή. Είναι όμως ανεπίτρεπτο ένας δημόσιος λειτουργός να καλύπτει την γύμνια του με το πέπλο της αυτοπροβολής με κάθε θυσία, ακόμα και αυτής των εθνικών συμφερόντων. Δεν εξηγείται αλλιώς το συνεχιζόμενο παραλήρημα ενός ανθρώπου- διαμορφωτή πολιτικών σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας. Ο κ. Μπουτάρης παραπαίει και είναι θλιβερό. Αφού όμως το αποφάσισε ας συνεχίσει τον κατήφορο μόνος του χωρίς να παρασέρνει και τον θεσμό του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης.

Αν θέλει να είναι ο σταρ της πόλης και των New York Times, να αποποιηθεί του τίτλου του Δημάρχου. Τα εκατομμύρια πολιτών της Μακεδονίας αισθάνονται προσβεβλημένοι και εν τέλει αρχίζουν να ανησυχούν για τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Πέρα από αυτές τις εξηγήσεις άλλη δε μπορεί να δοθεί για να δικαιολογήσει την συγχυτικές απόψεις του περί "μακεδονικής ονοματολογίας".

Φωκάς: «Ακατάλληλος για δήμαρχος ο κ. Μπουτάρης»

Ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, κ. Άρης Φωκάς

" Ο κ. Μπουτάρης μάλλον δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό και παράλληλα λησμονεί σε ποια πόλη είναι δήμαρχος», σχολιάζει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Άρης Φωκάς με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία».  "Αποτελεί αλαζονεία και αδιαφορία για το κοινό αίσθημα των Ελλήνων και δη των Μακεδόνων η στάση του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης και όχι διπλωμάτης. Θα έπρεπε να ασχολείται με τις αρμοδιότητές του και όχι να προβαίνει σε δηλώσεις που δυναμιτίζουν την ήδη τεταμένη κατάσταση» αναφέρει ο κ. Φωκάς επισημαίνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται σε τι εξυπηρετούν τέτοιου τύπου δηλώσεις, πέρα από το να βρίσκεται στην επικαιρότητα ο κ. Μπουτάρης.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε