Εφαρμογή Ka-business

(video) Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του 1ου Πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Video Business

Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011.


Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ ΑΕ – Πρόεδρος ΣΕΠΕ Τάσος Τζήκας.  

Επιπλέον παρουσιάστηκε από την δημοσιογράφο και δημιουργό του πόρταλ www.ka-business.gr, Ραλλιώ Λεπίδου, η έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari για λογαριασμό του ka-business.gr και της έντυπης έκδοσής του, με θέμα "Η ψυχολογία των επιχειρηματιών εν μέσω μνημονίου: Πώς η κρίση δημιουργεί ανάπτυξη".

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 100 επιχειρηματιών μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε Αττική και Θεσσαλονίκη το χρονικό διάστημα 5 έως 20 Οκτωβρίου.

Ο κ. Ψωμιάδης περιέγραψε την κρίση από την πλευρά του Καλλικράτη και των προβλημάτων του, ενώ τόνισε ότι τη μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης τη δίνει ο τουρισμός.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι «για πρώτη φορά η δική μας γενιά καλείται να διαχειριστεί μια κρίση» και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια εποχή που κανείς δε μιλά για προοπτική στο συνέδριο αυτό να συζητάμε για το μέλλον.

Ο κ. Τζήκας έκανε λόγο για στενή συνεργασία της ΔΕΘ με την Περιφέρεια και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Συμφώνησε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν γεγονότα που αναιρούν την γενική κατήφεια, υποστήριξε ότι η ΔΕΘ θα ξαναγίνει η ατμομηχανή της πόλης, ότι στόχος της διοίκησης είναι να ξαναβγάλει την πόλη στη διεθνή αγορά, ενώ αναφερόμενος στη HELEXPO τόνισε ότι «για εμάς είναι ενιαία η εταιρία» και γίνονται ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέλος, στον τουρισμό που ανέφερε ο Δ. Ψωμιάδης, πρόσθεσε τις νέες τεχνολογίες ως προοπτική ανάπτυξης.

Η Ραλλιώ Λεπίδου: επισήμανε πως «Είναι γενικά αποδεκτό ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η καινοτομία αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα  και την περαιτέρω ανάπτυξη μιας εταιρίας. Αυτή η διαπίστωση, σε συνδυασμό με την δυναμική που ήδη παρουσιάζουν τομείς όπως τα νέα Μέσα, ο τουρισμός και η ακαδημαϊκή έρευνα, καθώς και το κενό που υπάρχει στον εκδοτικό χώρο και το ελληνικό διαδίκτυο σε σχέση με την εν λόγω θεματική, μας οδήγησε στον σχεδιασμό και την εκπόνηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος»

 

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Video Business"
Κοινοποίησε