1o Διεθνές Συνέδριο για την Επιτραπέζια Ελιά. Η Διατροφή μας, αλλιώς...ς

ka-business.gr Δράσεις

  Το www.ka-business.gr παρουσιάζει πρωτοποριακές δράσεις, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, νέες τάσεις της αγοράς. Ανθρώπους που ανοίγουν νέους δρόμους και προοπτικές. Επτά χρόνια τώρα και συνεχίζουμε.   

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Επιτραπέζια Ελιά
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Επιτραπέζια Ελιά

 

Για πρώτη φορά συναντώνται και συζητούν  παραγωγοί, μεταποιητές, έμποροι, καταναλωτές και εξαγωγείς, όλοι όσοι εμπλέκονται οριζόντια στην αλυσίδα παραγωγής ,επεξεργασίας του πολύτιμου καρπού της ελιάς μέχρι αυτή να φτάσει στον καταναλωτή.

Η ελιά, και συγκεκριμένα η επιτραπέζια ελιά, αποκτά τώρα μια άλλη διατροφική αξία, ως προβιοτικό.

«Ήρθε ο καιρός να δούμε τη διατροφή μας αλλιώς. Με μια άλλη σκοπιά, αυτή των προβιοτικών. Η ελιά όπως και άλλα τρόφιμα , λαχανικά (μελιτζάνα, λάχανο) εντάσσονται τώρα στη γκάμα των προβιοτικών τροφίμων, αυτών που με τα ζωντανά βακτήρια και τους ζωομύκητες που περιέχουν , τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς δηλαδή, κάνουν καλό και στο δικό μας πεπτικό σύστημα», εξηγεί στο www.ka-business.gr ο Κοσμήτορας του Perrotis College καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ανακαλύψτε τα προβιοτικά τρόφιμα

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς-Επιτραπέζιας Ελιάς πραγματοποιείται από τις 24-26 Μαϊου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και εξετάζει διεξοδικά θέματα που αφορούν στην παραγωγή και πρακτικές διαχείρισης της επεξεργασμένης ελιάς,  επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς, διατροφική αξία της επιτραπέζιας ελιάς, τις επιτραπέζιες ελιές και την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές, μάρκετινγκ και καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς.

« Η χώρα μας και ειδικά η Χαλκιδική πρωτοπορεί στις εξαγωγές επιτραπέζιας ελιάς σε ΗΠΑ και Καναδά. Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε όλη  μας την προσοχή στο προϊόν αυτό . Η επιτραπέζια ελιά έχει μεγάλη διατροφική, προβιοτική αξία. Πέρα από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λαχανικά (τουρσιά) και οι επιτραπέζιες  ελιές έχουν μεγάλη  προβιοτική αξία και σ αυτή την άγνωστη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό παράμετρο, οφείλουμε να δώσουμε προσοχή», λέει ο κ Τσαυτάρης.

Εσείς πόσα μικρόβια φάγατε σήμερα;

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, θα πρέπει, εξηγεί ο κ Τσαυτάρης, να δούμε τη διατροφή μας...αλλιώς. Είναι σαφές πλέον και αυτό επιβεβαιώνει και η μεταγονιδιωματική, ότι η έκθεσή μας στους μικροοργανισμούς, τα βακτήρια που περιέχονται όχι μόνο στο ξινόγαλα , στο κεφίρ , στο γιαούρτι , αλλά και σε μια σειρά άλλων τροφίμων για τα οποία δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα είδη αλλαντικών τα οποία οι παλαιότεροι κρεμούσαν για να ωριμάσουν σε μια διαδικασία αργής ζύμωσης κ.ά

Αυτή τη νέα αντίληψη της έκθεσής μας στα μικρόβια, τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας για ν αποκτήσει τα κατάλληλα αντισώματα θα πρέπει σιγά σιγά να την καλλιεργήσουμε και να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, καταλήγει ο κ Τσαυτάρης. 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "ka-business.gr Δράσεις"
Κοινοποίησε