Εφαρμογή Ka-business

Σήμερα στις 19:00 η συνάντηση Α. Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ατζέντα

  Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.    


 

Οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) δεν έχουν ολοκληρωθεί ως προς την δομή τους, ενώ οι δύο πλευρές έχουν συγκλίνει, αλλά δεν έχουν καταλήξει ούτε στον αριθμό των δόσεων (θα πρέπει και οι δύο ρυθμίσεις να έχουν την ίδια λογική και δόσεις).

Τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν συνεχείς συσκέψεις και με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ενώ αποδίδουν στο θέμα μεγάλη σημασία λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που έχει στα οικονομικά των ασφαλιστικών οργανισμών και του δημοσιονομικού κενού, ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, που δημιουργείται. Ενδεικτικό της κρισιμότητας των διαπραγματεύσεων είναι και η ξαφνική στροφή της τρόικας η οποία ενημέρωσε ότι θέλει να εξετάσει εκ νέου όλα τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού.

Σε μεγάλο αγκάθι αναδεικνύεται, όμως, η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η αντικατάστασή του από τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων. Και αυτό, διότι, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα έτοιμο τον μηχανισμό είσπραξης του νέου ενιαίου φόρου, με την τρόικα να επιμένει, πλέον, στην συνέχιση της είσπραξής του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ατζέντα"
Κοινοποίησε