Εφαρμογή Ka-business

Σήμερα εγκρίνει το Eurogroup την καταβολή της δόσης του α’ τριμήνου 2013

Ατζέντα

  Πρόκειται για τα 4,2 δισ. ευρώ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συζήτηση και για την έγκριση της δόσης του δευτέρου τριμήνου ύψους 3,2 δισ. ευρώ, στην βάση πρότασης του Euroworking Group.  


 

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος, αλλά και για επί μέρους ζητήματα που άπτονται της έκθεσης αξιολόγησης που συνέταξε η τρόϊκα για την ελληνική οικονομία.

Η έκθεση θα παρουσιασθεί σήμερα από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Στο Eurogroup θα αναζητηθεί και λύση στο ζήτημα της αποπληρωμής του ελληνικού ομόλογου των 5,6 δισ. ευρώ που ωριμάζει στις 20 Μαΐου και διακρατείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, το Eurogroup αναμένεται να αποφασίσει και την καταβολή της δόσης των 3 δισ. ευρώ προς την Κύπρο.

Η δόση θα καταβληθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο, ύψους 2 δισ. ευρώ, θα δοθούν στα μέσα Μαΐου, ενώ το δεύτερο ύψους 1 δισ. ευρώ και θα εκταμιευθεί στο τέλος Ιουνίου.

Στη συνεδρία θα τεθεί και η έκθεση για την έρευνα που διενεργήθηκε από την Moneyval και την Deloitte Ιταλίας «για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».

Συνολικά, το πακέτο οικονομικής στήριξης της Κύπρου ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα  9 δισ. ευρώ θα καταβληθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το 1 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συζητήσει και να εγκρίνει την συνεισφορά του ταμείου στο πρόγραμμα την Τετάρτη, 15 Μαΐου.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ατζέντα"
Κοινοποίησε