Εφαρμογή Ka-business

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των κυρίων Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Σταμάτη

Ατζέντα

...πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της συνάντησης αύριο του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τους πλειστηριασμούς.


Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να εξεταστούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια, καθώς από πρώτη Ιανουαρίου λήγει η απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Εν τω Μεταξύ, στη Βουλή, δεν έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν για παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Η μία τροπολογία κατατέθηκε από τους κυρίους Λοβέρδο και Αηδόνη για παράταση της απαγόρευσης μέχρι το τέλος του 2014 και η άλλη κατατέθηκε από τους βουλευτές Σταυρογιάννη και Κουράκο για παράταση της μέχρι τα τέλη του 2016.

Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου,απορρίπτοντας το αίτημα να ενσωματωθούν οι τροπολογίες σε νομοσχέδιο του υπουργείου.

Να κάνει δεκτή την τροπολογία για παράταση της άρσης των πλειστηριασμών μέχρι και 31-12-2014 κάλεσε τον υπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας πως διαφορετικά η κυβέρνηση οδηγεί την αγορά ακινήτων σε κατάρρευση και χτυπά την πιο ευαίσθητη κατηγορία πολιτών. Αναφερόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα επεσήμανε πως δεν είναι στην αρμοδιότητα του να παρεμβαίνει για το θέμα και πως η παρέμβασή του δείχνει πως η άρση των πλειστηριασμών είναι κυβερνητική πολιτική.Επεσήμανε πως πρέπει να διευκρινιστεί πότε ο πρωθυπουργός θα κάνει την παρέμβαση του για το θέμα.

«Το γεγονός ότι μετά από την κυβερνητική σύσκεψη ανέλαβε προσωπικά το θέμα ο πρωθυπουργός δεν μας καθησυχάζει καθόλου» ανέφερε από τη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Συμπλήρωσε, πως «αντίθετα μας ανησυχεί γιατί οποτεδήποτε ο κ. Σαμαράς ανέλαβε προσωπικά ένα ζήτημα δυστυχώς το διευθέτησε με βάση τις επιταγές τη τρόικας».


«Αν μέσα στην κρίση δεν έχεις να πληρώσεις, θα σου πάρουνε το σπίτι. Αυτό είναι το δόγμα της κυβέρνησης» είπε από τη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Οι θέσεις όλων μας για το θέμα των πλειστηριασμών εντός και εκτός κοινοβουλίου είναι γνωστές, είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και όχι με τροπολογίες. Περιμένουμε τις αποφάσεις της» είπε η κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

«Να μας πουν οι τράπεζες που πήγαν τόσα χρήματα που έχουν δοθεί για την ενίσχυσή τους» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

skai.gr

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ατζέντα"
Κοινοποίησε