Εφαρμογή Ka-business

Ημερίδα για την Κτηνοτροφία και το Περιβάλλον στην Ελλάδα

Αγροτικά

  Η σημασία της διατροφής των ζώων αλλά και το αποτέλεσμα των τεχνικών αυτών στην ευζωία και υγεία των ζώων, θα αναλυθούν μεταξύ άλλων στην ημερίδα που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) / Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΕΚΕΤΑ) και στηρίζει επικοινωνιακά το ka-business.    


Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από πρόσφατα ερευνητικά έργα σχετικών με τις τεχνολογίες και τεχνικές μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον κτηνοτροφικό τομέα.

 

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση, στο www.ka-business.gr, Θωμάς Μπαρτζάνας, Διευθυντής Ερευνών, ΙΕΤΕΘ / ΕΚΕΤΑ, σήμερα, η ελληνική αγροτική παραγωγή υφίσταται, ως συνέπεια και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, τη μείωση της ζήτησης και τον περιορισμό των διαθέσιμων πόρων για τη στήριξη και την ανάπτυξή της. Βρίσκεται συγχρόνως αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια των τροφίμων και με την επάρκειά τους, μια και θεωρείται δεδομένη η αύξηση της ζήτησής τους στο άμεσο μέλλον.

 

Το σύγχρονο μοντέλο αγροτικής παραγωγής δεν επιτάσσει, πλέον, μεγιστοποίηση της παραγωγής αλλά μεγιστοποίηση του καθαρού κέρδους δηλαδή ορθολογική διαχείριση όλων των εισροών και εκροών του συστήματος με ταυτόχρονη μείωσης της όχλησης προς το περιβάλλον. Η κτηνοτροφία και κυρίως η εντατική κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους τομείς της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής μας με σημαντική συνεισφορά στην εθνική οικονομία, στις θέσεις εργασίας αλλά και στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

 

Ταυτόχρονα όμως, όπως κάθε παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενή τομέα, μπορεί να είναι μεγάλος ρυπαντής με την παραγωγή στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων, όπως και υψηλός καταναλωτής ενέργειας.

 

Ο κ. Μπαρτζιάνας επισήμανε πως η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος πέρα από τα άμεσα οφέλη που αφορούν στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τυποποίηση του παραγόμενου προϊόντος ως 'πράσινο' προϊόν κάτι που θα το βοηθήσει ιδίως στις διεθνείς αγορές, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των εταιριών.

 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. -

 

Θωμάς Μπαρτζάνας, Διευθυντής Ερευνών, ΙΕΤΕΘ / ΕΚΕΤΑ

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΔΩ!!!

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε