Έκτακτη ενίσχυση για τους ροδακινοπαραγωγούς

Αγροτικά

  Έκτακτη οικονομική ενίσχυση αποφασίστηκε να δοθεί σε ροδακινοπαραγωγούς οι οποίοι υπέστησαν ζημιές . Η ενίσχυση αφορά συγκεκριμένες περιοχές και ποικιλίες ροδακίνων συμπεριλαμβανομένων και των συμπύρινων και των νεκταρινιών που υπέστησαν ζημίες που δεν καλύφθηκαν από τον κανονισμό ΕΛΓΑ    

έκτακτη ενίσχυση σε ροδακινοπαραγωγούς
έκτακτη ενίσχυση σε ροδακινοπαραγωγούς

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ:" θα υλοποιηθεί άμεσα έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που υπέστησαν υποβάθμιση του προϊόντος τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακραίων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού του 2018.

Συγκεκριμένα για την καταβολή κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών, που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), υπήρξε συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, των υπηρεσιών και της διοίκησης του ΕΛΓΑ, των βουλευτών των περιοχών αυτών και συλλογικών φορέων των αγροτών".

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε