Εφαρμογή Ka-business

καθημερινά μπλόκα από αγρότες

Αγροτικά

  Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, παραμένοντας στα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρά την πρόσκληση για διάλογο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη.  

καθημερινά μπλόκα από αγρότες
καθημερινά μπλόκα από αγρότες

 

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των αγροτών το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είπε ότι «αποκλεισμούς έχουμε 2 κάθε απόγευμα στα 18 μπλόκα, θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις στον Προμαχώνα».

Το βασικό αίτημα των αγροτών εξήγησε ότι «έχουμε την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη. Έχουν ανέβει όλα 40% και όλοι τσιμουδιά. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε με την ακριβότερη ενέργεια και την υψηλότερη φορολογία».

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας.

Νέο κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι "στα πλαίσια του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί" και πρόσθεσε: "Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί

 

 

Τα μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία

 

Στην Κεντρική Μακεδονία, τα αγροτικά μπλόκα διαμορφώνονται ως εξής:

- Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, έχουν παραταχθεί 32 τρακτέρ.

- Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας έχουν παραταχθεί 12.

- Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου υπάρχουν 20 τρακτέρ.

- Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης υπάρχουν 5 τρακτέρ

- Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης, έχουν παραταχθεί υπάρχουν επίσης 5 τρακτέρ.

- Ακόμη, στις Σέρρες στο μπλόκοστη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έχουν παραταχθεί 56 τρακτέρ.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε