Εφαρμογή Ka-business

Κρίσιμη μέρα για τα αγροτικά μπλόκα

Αγροτικά

Aκαρπη ήταν η συνάντηση, η οποία διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες χθες βράδυ, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ κυβερνητικού κλιμακίου και  εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

σήμερα η κρίιμη απόφαση
σήμερα η κρίιμη απόφαση

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης προανήγγειλε δέσμη μέτρων που αφορούν τη σταδιακή μείωση της παραγωγής όπως παρεμβάσεις για μείωση τιμών σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και σπόρους.

Η Π.Ο.Π φέτα στα σχολεία. Πρόγραμμα σίτισης.

Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους ότι θα εισαχθεί η ΠΟΠ Φέτα στο πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία. «Αφορά 153.000 μερίδες καθημερινά για το 2019-2020, 300.000 μερίδες για το 2020-2021, και 600.000 για το 2021-2022», διευκρίνισε.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δυο πλευρές συζήτησαν για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών, με τον κ. Αραχωβίτη να δηλώνει ότι ήταν «ένα από τα κύρια αιτήματα των μπλόκων την χρονιά που πέρασε. Προς αυτή την κατεύθυνση είχαμε την χορήγηση ενισχύσεων (...) στους αιγοπροβατοτρόφους και για τα ροδάκινα και θα συνεχίσουμε και σε άλλα προϊόντα».

Για τους δασικούς χάρτες,  το πρόβλημα σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, επιλύθηκε με τη συνεργασία των δασαρχείων, των Περιφερειών και του ΟΠΕΚΕΠΕ και υποσχέθηκε ότι «κανείς δε θα χάσει τις επιδοτήσεις του».

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε