Εφαρμογή Ka-business

Εκδήλωση για τους νέους αγρότες και τη νέα γεωργία στο πλαίσιο του agrothessaly

Αγροτικά

  Tο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»εγκαινιάζει μια σειρά μηνιαίων εκδηλώσεων ( Toolkitevents ) που απευθύνονται σε νέους αγρότες και επιχειρηματίες του χώρου της αγροδιατροφής.    

Νέα Γεωργία στο επίκεντρο του agrothessaly
Νέα Γεωργία στο επίκεντρο του agrothessaly

 

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να παρουσιάσουν μια ποικιλία θεματικών που θα λειτουργήσει ως «εργαλειοθήκη» για τη νέα γενιά επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμεςπληροφορίες και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.

 

Το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων, ξεκίνησε πιλοτικά το προηγούμενο διάστημα στο Βόλο και στα Γρεβενά όπου παρουσιάστηκαν ευκαιρίες μικροπιστώσεων για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής. Η επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού καταδεικνύει την ανάγκη των νέων του κλάδου για επικαιροποιημένη πληροφόρηση σε θέματα που τους ενδιαφέρουν. 

 

Ο κύκλος εγκαινιάζεται επίσημα με την πρώτη εκδήλωση με θέμα «Creative Couples:Ιστορίες παραγωγών και δημιουργών στον αγροδιατροφικό κλάδο» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Detrop 2019, το Σάββατο 2Μαρτίου (16:30-18:30), στο συνεδριακό κέντρο HelexpoΘεσσαλονίκης (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης). Το πρόγραμμα σε συνεργασία με την πρωτοβουλία AgrodesignCluster, θα παρουσιάσειτη σημασία του brandingγια τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Τρία ζευγάρια δημιουργών και παραγωγών, θα μοιραστούν με το κοινό  καλές πρακτικές αλλά και λάθη προς αποφυγή στην κοινή τους πορεία για τη δημιουργία ενός brand.

 

Παράλληλα,  η Λάρισα θα είναι ο δεύτερος σταθμός για τη δράση, καθώς την Κυριακή 3 Μαρτίου (10.00 - 111.30) στο πλαίσιο της Agrothessaly 2019 στην αίθουσαΣκεπαστής Αγοράς Νεάπολης Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωσημε θέμα «Μικροπιστώσεις: Ένα εργαλείο για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής».

 

Οι εκδηλώσεις θα διοργανώνονται κάθε φορά σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να φτάσουν όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη.

 

Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου αλλά θα συμπεριλαμβάνουν και παρουσιάσεις καλών πρακτικών από τους ίδιους τους νέους που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

 

 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»,είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα,της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε