Εφαρμογή Ka-business

Ευφυής Γεωργία με μήνυμα και sms στο κινητό

Αγροτικά

  Η Ευφυής Γεωργία έρχεται στο προσκήνιο της Freskon 2019 με την εκδήλωση «Ευφυής Γεωργία και στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα».  

ευφυής γεωργία με μήνυμα και sms στο κινητό
ευφυής γεωργία με μήνυμα και sms στο κινητό

 

Ο αγρότης λαμβάνει με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο στοιχεία για τις συνθήκες

επικρατούν στο χωράφι του όπως οι εδαφικές και οι μετεωρολογικές συνθήκες. Η καλλιέργεια των χωραφιών γίνεται εύκολη και ψηφιακή υπόθεση. Στον υπολογιστή του καλλιεργητή έρχονται πληροφορίες για το αν η καλλιέργειά τους χρειάζεται πότισμα, λίπασμα, ή τη λήψη κάποιου είδους προληπτικού μέτρου για την αντιμετώπιση ασθενειών (ψεκασμός, εφαρμογή κατάλληλου σκευάσματος, κ.ά.) και σε τι ποσότητα μάλιστα, δεν είναι σενάριο που έρχεται από το πολύ μακρινό μέλλον.

Μέχρι τα μέσα του  2019, σε ένα χρόνο δηλαδή από σήμερα, όλα αυτά τα δεδομένα -και για κάθε χωράφι ξεχωριστά- θα υπάρχουν σε ένα cloud, από όπου οι αγρότες θα μπορούν να τα αντλούν και, μελετώντας τα, να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την παραγωγή τους. Παράλληλα, η ακαδημαϊκή και η ερευνητική κοινότητα, αλλά και μεμονωμένοι γεωπόνοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο αρχείο δεδομένων για να μελετούν, να εξάγουν συμπεράσματα και να δίνουν ακόμα και εξειδικευμένες συμβουλές ανά παραγωγή και χωράφι.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τόμέα» ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ έχει μπει στα...σκαριά και θα φέρει, λένε οι ειδικοί μείωση του κόστους παραγωγής κατά 30%-45%, αύξηση της απόδοσης καλλιεργειών και της αξίας του παραγόμενου προϊόντος.

Η ευφυής Γεωργία είναι εδώ και στοχεύει στην:

 

  •  βελτιστοποίηση της ποσότητας και της ποιότητας παραγωγής επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων
  •  βέλτιστη οργάνωση της μεταποίησης, τυποποίησης και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων
  •  βέλτιστη εξαγωγή φαρμακευτικών πρόδρομων ουσιών από αγροτικά προϊόντα.

 

Η εκδήλωση με θέμα «Ευφυής γεωργία και στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα πραγματοποιείται την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 15.00 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στο περίπτερο 13 στο πλαίσιο της έκθεσης Frescon 2019.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε