Εφαρμογή Ka-business

Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβουλών

Αγροτικά

  Ημερίδα για το ολοκληρωμένο σύστημα παροχής συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Απριλίου στα Φάρσαλα

ολοκληρωμένο σύστημα παροχής γεωργικών συμβουλών
ολοκληρωμένο σύστημα παροχής γεωργικών συμβουλών

 

. Η ημερίδα , θέτει στο προσκήνιο το Εθνικό Σύστημα Συμβουλών στη Γεωργία, μια νέα εξέλιξη του μέτρου 2 της ΚΑΠ που αναμένεται να φέρει ραγδαίες αλλαγές στον Πρωτογενή Τομέα.

 Το  ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβουλών με χρηματοδότηση 120 εκατομμύρια Ευρώ  θα παρέχει πληροφορίες και συμβουλές σε οργανωμένη βάση, ώστε ο γεωργός να είναι καλά ενημερωμένος και να μην παραπληροφορείται.

Το ΣΠΣΓΕ    θα πρέπει σύμφωνα με τους ειδικούς να θεμελιώνεται στις εξής βασικές αρχές:

Της αξιοπιστίας, της ιχνηλασιμότητας και της αξιολόγησης των συμβούλων.

 

 Ο αγρότης, μέσα από τα αποτελέσματα που θα παραχθούν, θα πεισθεί για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του συστήματος.

Γενικότερος και κοινός στόχος είναι οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, και κυρίως οι νέοι, να βελτιώσουν την αειφόρο διαχείριση και τη συνολική απόδοση της εκμετάλλευσής τους, καθώς θα βοηθηθούν στη λήψη σωστών αποφάσεων για την τεχνική, οικονομική και περιβαλλοντική διαχείριση της εκμετάλλευσής τους.

Την ημερίδα διοργανώνει ο Ο Α.Σ. «Φαρσάλων Γη», η πρώτη αγροτική συνεταιριστική οργάνωση της Θεσσαλίας που συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα της νέας εταιρίας παροχής  συμβουλευτικών υπηρεσιών με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

Η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις και συνδέει την Έρευνα με την Εφαρμογή, υλοποιώντας παραδειγματικά ευρωπαϊκές πολιτικές .

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναπτυχθούν και θέματα ευφυούς γεωργίας αλλά και γεωργικής συμβουλευτικής.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε