Εφαρμογή Ka-business

1η Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα Γάλακτος

Αγροτικά

  Ο Οργανισμός Γεωργίας & Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών από το 2001 θέσπισε να γιορτάζεται η 1 η Ιουνίου κάθε έτους ως Παγκόσμια ημέρα γάλακτος θέλοντας να δείξει την σημαντικότητα του πολύτιμου αυτού τροφίμου όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη αλλά κυρίως στην συμβολή του στην υγεία των δισεκατομμυρίων καταναλωτών του.  


 

Όμως η απαράμιλλη αξία του λευκού αυτού χρυσού στην καθημερινή μας διατροφή, τα τελευταία χρόνια, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και συστηματικής δυσφήμισης και παραπληροφόρησης όπου η καλλιέργεια πλάνης και προκατάληψης, στο γόνιμο έδαφος της άγνοιας των καταναλωτών, έχει αγγίξει πραγματικά επικίνδυνα επίπεδα.

 

Γι' αυτό ο ΣΕΒΓΑΠ με την ευκαιρία της συμβολικής αυτής ημέρας, θέλει να τονίσει την ανυπέρβλητη αξία ίσως του πλέον σημαντικού φυσικού τροφίμου στον πλανήτη μας, το οποίο με την μοναδική του σύσταση συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή υγεία του ανθρώπου κάθε ηλικίας.

 

Το γάλα ως η καλύτερη πηγή ασβεστίου και μάλιστα στην πλέον βιοαπορροφήσιμη μορφή του, συμβάλλει τα μέγιστα στο χτίσιμο γερού σκελετού για μικρούς και μεγάλους αλλά και ηλικιωμένους, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Σήμερα πια είναι απολύτως τεκμηριωμένη η άμεση συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με την αύξηση του ύψους του σώματος, καθιστώντας το σημαντική διατροφική επένδυση για τα μικρά παιδιά. Η ευεργετική του επίδραση όμως επεκτείνεται και στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών που αποτελούν πραγματικές μάστιγες του ανθρώπινου οργανισμού σήμερα, όπως της αθηροσκλήρυνσης, των καρδιοπαθειών, και των εγκεφαλικών.

 

Είναι επίσης πλούσιο στο καλύτερο ίσως είδος πρωτεϊνών που δομούν με τον καλύτερο τρόπο το μυϊκό σύστημα των καταναλωτών του, βοηθώντας μάλιστα καθοριστικά με τα κλάσματά τους (τα πεπτίδια) στην σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης και την αναγέννηση των κυττάρων. Ως σημαντική πηγή των βιταμινών Β2 & Β12 συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και την αντιμετώπιση της κούρασης και της κατάθλιψης.

 

Σημαντικότατη όμως είναι και η συμβολή του στην αποφυγή οξειδωτικού στρες των κυττάρων του οργανισμού, που είναι η αιτία μιας πραγματικά πληθώρας δεινών, όπως ασθένειες Parkinson, Alzheimer, καρδιοπάθειες, αυτισμό, γήρανση των κυττάρων, σύνδρομο Asperger, καρκίνο κλπ. Όντας σημαντική πηγή καλίου και μαγνησίου, που είναι αγγειοδιασταλτικοί παράγοντες, μειώνει αποφασιστικά την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει το στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Το γάλα είναι πραγματικά ένας πλούτος μοναδικών θρεπτικών συστατικών όπως πεπτιδίων, αμινοξέων, CLA, κ.α. με σχεδόν φαρμακευτικές ιδιότητες σε σοβαρές ασθένειες και διατροφικούς στόχους όπως καρκίνο του παχέος εντέρου, τους συκωτιού, της ουροδόχου κύστεως, αλλά και τον έλεγχο του σωματικού βάρους μέσω της μείωσης του λιπώδους ιστού και την αύξηση του μυϊκού ιστού.

 

Γι' αυτό ο ΣΕΒΓΑΠ καλεί όλους τους καταναλωτές, κάθε ηλικίας, να μην σταματήσουν ποτέ την κατανάλωση αυτού του διατροφικού θησαυρού, γιατί στην κυριολεξία αποτελεί επένδυση για την υγεία τους και θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή!

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αγροτικά"
Κοινοποίησε