Εφαρμογή Ka-business

After the campsite Θεατρικό Εργαστήρι με πρόσφυγες

Τέχνη και Πολιτισμός

    Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση - project « AftertheCampsite : Από δω κι εμπρός» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα , που ξεκινάει τον κύκλο παρουσιάσεων της, την Πέμπτη 26 και τηνΠαρασκευή 27 Απριλίου, στις 21.00και την Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 21:00 , στο Βασιλικό Θέατρο .  

Θεατρικό Εργαστήρι και Ανοιχτή συζήτηση από το ΚΘΒΕ
Θεατρικό Εργαστήρι και Ανοιχτή συζήτηση από το ΚΘΒΕ

 

Την Παρασκευή 27 Απριλίου, μετά το τέλος της παράστασης «After the Campsite: Από δω κι εμπρός» θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό με τη συμμετοχή των συντελεστών της παράστασης, καθώς και των υπευθύνων για τη διεύθυνσητουΘεατρικού Εργαστηρίου Νεαρών Προσφύγων:Μελίνας Χατζηγεωργίου (Θεατροπαιδαγωγού),Ειρήνης Ζώη(Θεατροπαιδαγωγού) και Φωτεινής Παπαχαραλάμπους(Ψυχολόγου - Ψυχοδραματίστριας).

Μια παράσταση - project που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ. Το πρότζεκτ δεν εστιάζει μελοδραματικά στο παρελθόν, τις χαμένες πατρίδες, όσα αφέθηκαν πίσω. Σκοπός του είναι να αναδείξει τους τρόπους που οι νέοι πρόσφυγες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Η παράσταση έχει επιλεγεί από το «The Future of Europe - International Theatre Festival» του Κρατικού Θεάτρου της Στουτγκάρδης, Schauspiel Stuttgart και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2018, μαζί με παραστάσεις του PiccoloTeatro του Μιλάνου, του Célestins Théâtreτης Λυόν, του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας, του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας της Βαρκελώνης και του Vigszinhaz της Βουδαπέστης.

Πριν την έναρξη της παράστασης, θα παρουσιαστεί ο μονόλογος «Διογενεία» του  γνωστού και καταξιωμένου συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, που γράφτηκε ειδικά για την συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο Φεστιβάλ «The Future of Europe» του Κρατικού Θεάτρου της Στουτγκάρδης(Schauspiel Stuttgart). Το μονόλογο ερμηνεύει ο Γιάννης Τσεμπερλίδης σε σκηνοθετική επιμέλεια Μιχάλη Σιώνα.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη, βοηθού σκηνοθέτη, β' βοηθού σκηνοθέτη, χορογράφου, ηθοποιών:

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Masoome, την Mohadeseh, την Aya, τη Nazanin,την Fateme, τον Daniel, τον Yunes, την Partiman, τον Elias, τον Mohammad,την Asifa, την Atifa, τον Morteza, την Sara, την Boshra, και τα υπόλοιπα παιδιά τουεργαστηρίου για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ, τις οικογένειές τους, και όλουςτους ανθρώπους σε παρόμοια κατάσταση.

Ευχαριστούμε θερμά τους: Αμαλία Κοντογιάννη, Αλέξη Τζένο, Χρήστο Μπρούφα,Σάββα Πατσαλίδη, Αθηνά Παραπονιάρη, Αναστασία Φούντα και τους μαθητέςτης (2ο Λύκειο Καλαμαριάς).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Σκηνοθεσία, Συγγραφή κειμένου, Σκηνικά, Φωτισμοί: Μιχάλης Σιώνας, Κείμενο Προλόγου «Διογενεία»: Σωτήρης Δημητρίου, Μουσική σύνθεση: Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μιχάλης Σιώνας, Ζωντανή εκτέλεση: Τιμολέων Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κίνηση: Έντι Λάμε, Βοηθός σκηνοθέτη: Νικόλας Μαραγκόπουλος, Β' βοηθός σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου, Γ' βοηθός σκηνοθέτη: Βαΐτση Κωνσταντίνα (Πρακτική Άσκηση), Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

 

Παίζουν: Στεφανία Ζώρα, Τιμολέων Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη και Πολιτισμός"
Κοινοποίησε