Εφαρμογή Ka-business

Σε έθνικ ρυθμούς η Τελετή Έναρξης των 53ων Δημητρίων

Τέχνη και Πολιτισμός

  Το ka-business.gr στηρίζει επικοινωνιακά τα 53 α Δημήτρια // Σε μια πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα ξεκίνησε η τελετή έναρξης των 53ων Δημητρίων, το Σάββατο, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι, σε μια συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΟΛΘ ΑΕ.  

Τελετή Έναρξης των 53ων Δημητρίων
Τελετή Έναρξης των 53ων Δημητρίων

 

Η έναρξη ήταν αφιερωμένη στα «Λιμάνια του Κόσμου» και δη στην Μεσόγειο, το πιο κοντινό σημείο αναφοράς για μας. Στο ύφος αυτό ήταν διαμορφωμένος και ο εξωτερικός χώρος από τον εικαστικό Μάριο Teriade - Ελευθεριάδη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη μοιράστηκε τη σκηνή με τον διάσημο Παλαιστίνιο πιανίστα και συνθέτη Faraj Suleiman.

Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου στο τραγούδι, ο Κώστας Τσούγκρας στο ακορντεόν, ο Παναγιώτης Κουντούρης στο electone και ο Μανώλης Κουτσουνάνος στα drums παρουσίασαν τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου με θέμα τη θάλασσα και τα λιμάνια της. Οι διασκευές και οι ενορχηστρώσεις  ήταν του Παναγιώτη Δημόπουλου. Ο Faraj από την πλευρά του είναι από τους μουσικοσυνθέτες που αγαπούν το αυθεντικό και είναι βαθιά επηρεασμένος από την αραβική μουσική και τους ανατολίτικους ρυθμούς, βάζοντας πάντα την προσωπική του πινελιά.

Μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Faraj Suleiman υποδέχθηκε το κουαρτέτο και ακούσαμε συνθέσεις εμπνευσμένες από την αραβική κουλτούρα και την παράδοση της Jazz.

 Το μουσικό αυτό session ολοκληρώθηκε με ένα ατμοσφαιρικό 35λεπτο όπου ο Παλαιστίνιος μουσικός και το κουαρτέτο του καθήλωσαν τον κόσμο. Κι αφού η Θεσσαλονίκη και Παλαιστίνη ενώθηκαν μέσα από τις μουσικές και βρήκαν το «λιμάνι» τους στα 53α Δημήτρια, άλλο ένα live αποτέλεσε κομβικό σημείο της βραδιάς με άξονα την θάλασσα.

 

Εκείνη έχει καταγωγή από Αίγυπτο και Ιράκ. Εκείνος είναι Σουηδός. Ο ήχος τους ξεκινά συμβολικά από τον ευρωπαϊκό Βορρά, για να καταλήξει στη μουσική μήτρα της ανατολικής Μεσογείου. Βάση τους είναι η μουσική παράδοση της περιοχής, αλλά μιλάνε για το σήμερα με σύγχρονο τρόπο έχοντας πάντα μια πολιτική χροιά σε όσα δημιουργούν.

Εκείνη τραγουδάει και γράφει τους στίχους των πρωτότυπων κομματιών τους κι εκείνος την ακολουθεί πιστά. Ο λόγος για την Nadin Al Khalidi και τον Gabriel Hermansson που μας γνώρισαν τους Tarabband, δίνοντας με τις μουσικές τους κάτι τόσο φρέσκο και συνάμα τόσο παραδοσιακό. Η βραδιά έληξε στην Προβλήτα Α' με έθνικ ρυθμούς από τον dj Νίκο Τερζόγλου και έναν μπουφέ με προϊόντα της Μακεδονικής Γης.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 53ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΕΔΩ!!!

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη και Πολιτισμός"
Κοινοποίησε