Κυριακή 16 Δεκεμβρίου αφιέρωμα στον Σέξπιρ από το ΚΘΒΕΒΕ

Τέχνη και Πολιτισμός

  Έρχεται το 1 ο BigDay για τη φετινή θεατρική σεζόν με αφιέρωμα στον ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών    

Έρχεται το 1ο Big Day από το ΚΘΒΕ
Έρχεται το 1ο Big Day από το ΚΘΒΕ

 

Τα BigDays, τα ολοήμερα αφιερώματα σε μεγάλους συγγραφείς, που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επιστρέφουν για πέμπτη χρονιά, έχοντας πλέον καθιερωθεί από το κοινό ως θεσμός.

 

Το πρώτο BigDay για φέτος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο δραματουργό όλων των εποχώνΟυίλλιαμ Σαίξπηρ. Το ολοήμερο αφιέρωμα στον οικουμενικό συγγραφέα  που επηρέασε με το έργο του το παγκόσμιο θέατρο  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

 

Φέτος, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι», ένα συναρπαστικό, ατμοσφαιρικό έργο, ένα σκοτεινό «ποίημα» του ΟυίλλιαμΣαίπξηρ μέσα από τη ματιά του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη ΣίλβιουΠουρκαρέτε, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

 

Με το BigDay, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει για το πλούσιο, σύνθετο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, για τη συνολική προσφορά του στο Θέατρο και τη Λογοτεχνία αλλά και για τη μοναδική και επιδραστική προσωπικότητά τουμέσα από βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, workshops, εκπαιδευτικά σεμινάρια, προβολή ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και συζητήσεις.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη και Πολιτισμός"
Κοινοποίησε