Εφαρμογή Ka-business

Περιπατητικό θεατρικό δρώμενο του ΚΘΒΕ MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνηςν

Τέχνη και Πολιτισμός

  Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του MOMus παρουσιάζει τη δράση « ΙΟΛΑΣ », σε σκηνοθετική επιμέλεια Πολυξένης Σπυροπούλου , με αφορμή την έκθεση « Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά » που φιλοξενεί το ΜΣΤ από τον Οκτώβριο, αναδεικνύοντας τη δικτύωση του Αλέξανδρου Ιόλα σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, μέσα από πλούσιο οπτικό, ερευνητικό και αρχειακό υλικό, μέρος του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά.    

Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη στο Πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη στο Πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

.....τις νεκρές ώρες να φοβάσαι...

Επτά ηθοποιοί  αλληλοεπιδρούν με τα έργα τέχνης της έκθεσης «Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά». Δίνουν ψυχή στα υλικά, μορφοποιούν τα όνειρα, τους έρωτες, τις στιγμές της ζωής του Ιόλα και των καλλιτεχνών που συναντήθηκαν μαζί του. Αφηγούνται  μυστικά και μας καλούν σε ένα σουρεαλιστικό πάρτι, σε μια ποιητική ξενάγηση...

Σκηνοθετική επιμέλεια: Πολυξένη Σπυροπούλου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ:

Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Δημήτρης Καρτόκης, Αίγλη Κατσίκη, Πολυξένη Σπυροπούλου, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Τσεσμελής, Μάρα Τσικάρα.

 

Κείμενα: Αλέξανδρος Ιόλας (βιογραφία) του Ν. Σταθούλη, Σκοινοβάτης του Ζ.Ζενέ , το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ του Ό. Ουάιλντ, Ποίηση Καβάφη, αποσπάσματα Ντοστογιέφσκι και Αισχύλου στο πρωτότυπο, αποσπάσματα από συνεντεύξεις και άρθρα.

 

Ζωντανή μουσική: πιάνο και ακορντεόν από τον Δημήτρη Τσεσμελή και  τραγουδίσματα  από όλη την ομάδα.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον ενδυματολόγο και σκηνογράφο Χρήστο Μπρούφα για την πολύτιμη βοήθειά του στην ενδυματολογική επιμέλεια

 

«Αλέξανδρος Ιόλας: Η Κληρονομιά»

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)

Παρασκευές: 1, 8 και 15 Φεβρουαρίου, στις 18.00

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη και Πολιτισμός"
Κοινοποίησε