Εφαρμογή Ka-business

Ο Ελληνιστικός κόσμος του Κ.Π Καβάφη στην ΦΑΑΘ

Τέχνη και Πολιτισμός

  Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης παρουσιάζει τον «Ελληνιστικό Κόσμο του Καβάφη» , μέσα από 40 ιστορικά ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, αναγνωρισμένα, κρυμμένα, αποκηρυγμένα και ατελή.  

Ο Ελληνιστικός κόσμος του Κ.Π Καβάφη
Ο Ελληνιστικός κόσμος του Κ.Π Καβάφη

 

Η έκθεση που γίνεται   στην αίθουσα τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης  (Αγίας Σοφίας 38) από τις 20 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2019, παρουσιάζει τον «Ελληνιστικό Κόσμο» του ποιητή, όπως τον αποτύπωσε ο ίδιος στα ιστορικά ποιήματά του, με τα ελαττώματα και τα προτερήματά του, παραλληλίζοντας πρόσωπα και γεγονότα με αντίστοιχα πρόσωπα και γεγονότα της εποχής του. Ποιήματα -άγνωστα πολλά στο ευρύ κοινό- παρουσιάζονται σε πίνακες που εκτίθενται για πρώτη φορά, με πρωτότυπο τρόπο μέσα από τον χρωστήρα του Ηλία Κοντοζαμάνη.

«Μέσα από αυτά τα ποιήματα, αλλά και με αυτή την έκθεση καταδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι οι Έλληνες διαχρονικά δεν άλλαξαν παρά τα παθήματά τους.Το ισχύει και για εμάς, γνήσιους απογόνους των ελλήνων του αρχαίου και του ελληνιστικού κόσμου, χωρίς αμφισβήτηση, και μερικές φορές τόσο ίδιο. Σα να μη μεσολάβησε τίποτε από τότε. Γι' αυτό και, όπως είπε ο Ευρυπίδης, "όλβιος όστις της ιστορίης έσχεν μάθησιν", δηλαδή «πραγματικά είναι πλούσιος εκείνος που διδάχθηκε πώς να ερευνά συστηματικά»,λέει ο δημιουργός.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη και Πολιτισμός"
Κοινοποίησε