Ξεκινά η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ: Νέο ΔΣ

Business News

  Ο νέος πρόεδρος κ. Στέλιος Παππάς θα αναλάβει την όλη διαδικασία χωρίς να αμείβεται μάλιστα τις ερχόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία. Αυτό δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, παρουσία εργαζομένων και μετόχων του ΟΑΣΘ.  


 

 

Ωστόσο δεν έλειψε η ένταση κατά τη διάρκεια παράδοσης παραλαβής των ηνίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, όταν ο διορισμένος από τον υπουργό Υποδομών, Στέλιος Παππάς, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του, ζητώντας αναφορά για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στον ΟΑΣΘ. Η επίθεση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρόεδρου, Χρήστου Στεφανίδη, ο οποίος απάντησε πώς δεν είχε ενημερωθεί για την τελετή παράδοσης παραλαβής και πως όλα τα στοιχεία υπάρχουν και είναι στη διάθεση της νέας διοίκησης. Ωστόσο ο κ.Παππάς συνέχισε να επιτίθεται στην πρώην διοίκηση του ΟΑΣΘ. 

Στέλιος Παππάς, Οικονομολόγος - Πρόεδρος

 

 

Όπως δήλωσε ο κ. Χρήστος Σπίρτζης: «Σήμερα ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε μετά από δεκαετίες δημόσιες, κοινωνικές αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιων». Συνέχισε τονίζοντας πως   «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά». Ο Υπουργός τέλος επισήμανε «Φιλοδοξούμε οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να ανήκουν στην Θεσσαλονίκη».

 

Τα μέλη των νέων διοικήσεων των συγκοινωνιακών φορέων της Θεσσαλονίκης, όπως αυτοί προέκυψαν μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Βουλή, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και έχουν ως εξής:

 

Μέλη Δ.Σ. ΟΑΣΘ

1. Στέλιος Παππάς, Οικονομολόγος - Πρόεδρος
2. Σάββας Παναγιωτίδης διπλ. ΠΜ - Δ/νων Σύμβουλος
3. Ακρίτας Καϊδατζής, Νομικός
4. Μανώλης Λαμτζίδης, Δικηγόρος
5. Φώτης Μπίμπασης, Υποψήφιος Διδάκτωρ
6. Όλγα Γιάννη, Δημοσιογράφος
7. Καλυψώ Γούλα, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
8. Γαβριήλ Αβραμίδης, Περιφ. Σύμβουλος της ΠΚΜ
9. Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Μέλη Δ.Σ. ΟΣΕΘ

1. Κωνσταντίνος Αμπατζάς, Δικηγόρος - Πρόεδρος
2. Ιωάννης Τσιωνάς, Διπλ. ΑΤΜ - Δ/νων Σύμβουλος
3. Δρόσος Δρόσος, Οικονομολόγος
4. Αντώνιος Ελευθεριάδης, Τραπεζικός Υπάλληλος
5. Αλέξανδρος Κιτικίδης, Δικηγόρος
6. Ευστάθιος Αβραμίδης, Περιφ. Σύμβουλος της ΠΚΜ
7. Παρίσης Μπίλλιας, Διπλ. ΠΜ, Πρόεδρος ΤΕΕ, τμ. ΚΜ
8. Αθάνασιος Παππάς, Αντιδήμαρχος δήμου Θεσσαλονίκης
9. Εκπρόσωπος ΠΕΔ/ΚΜ

Μέλη ΔΣ ΑΣΥΘ

Κυριακή Αραβίδου, Διπλ. ΑΤΜ δημόσιος υπάλληλος
Δημήτρης Αργυρόπουλος
Ιάκωβος Σαρηγιάννης
Βαγγέλης Ζαρκάδης
Γιώργος Τοζίδης
Φίλιππος Γκανούλης.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!


Κρατικοποιείται ο ΟΑΣΘ!

Στο πλαίσιο της παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη τη σύσταση νέου ρυθμιστικού φορέας στα πρότυπα του ΟΑΣΑ της Αθήνας, ως προς τη δομή και τις αρμοδιότητες.  

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε