Την Παρασκευή στην Αθήνα η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της ΟΛΘ- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Business News

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΟΛΘ Α.Ε. αντιδρώντας στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του 67% των μετοχών της εταιρίας στην DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd.


Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως: "Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με όλα τα μέσα ενάντια στην επιχειρούμενη εκποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι κατέθεσαν σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο ένσταση - αίτηση αναθεώρησης, κατά της απόφασης του Δικαστηρίου αναφορικά με τον προσυμβατικό έλεγχο της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας .

Δηλώνουμε πως κάθε κατεύθυνση πως δεν θα υποστέλλουμε μέχρι τέλους τη σημαία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο τρόπο.

Μετά τη παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ και τη Κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να ματαιώσουν την εκποίηση διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και την ενεργή ανάπτυξη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική και εθνική οικονομία".

Σημειώνεται πως η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο ιδιώτης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της εταιρίας στις αρχές του 2018.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε