Επίσκεψη του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια

Business News

Τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια επισκέφθηκε, το προηγούμενο διήμερο, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, ενώ επισκέφθηκε και καταστήματα της τράπεζας.  

Ο γενικός διευθυντής της Venus κ. Στέλιος Θεοδουλίδης ενημερώνει για τις δραστηριότητες της εταιρίας τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον σύμβουλο διοίκησης της τράπεζας κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη.
Ο γενικός διευθυντής της Venus κ. Στέλιος Θεοδουλίδης ενημερώνει για τις δραστηριότητες της εταιρίας τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον σύμβουλο διοίκησης της τράπεζας κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαντζηνικολάου το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο διοίκησης της τράπεζας κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Αγροτικού Τομέα κ. Άλκη Αλεξάνδρου, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής βιομηχανίας Venus Growers στη Βέροια.

Ο πρόεδρος της Venus κ. Αντώνης Μαρκοβίτης παρουσιάζει προίόντα της εταιρίας στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον σύμβουλο διοίκησης της τράπεζας κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη.

Η Venus Growers, είναι μία ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενη επιχείρηση, η οποία μέσω των προγραμμάτων Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, επεξεργάζεται 50.000 τόνους ροδάκινα ετησίως, πραγματοποιεί εξαγωγές 60 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 50 χώρες και συνεργάζεται με 1000 αγρότες παραγωγούς .

Ο πρόεδρος της Venus Αντώνης Μαρκοβίτης, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Στέλιος Θεοδουλίδης και τα στελέχη της διοίκησης Χρήστος Γιαννακάκης και Ηλίας Αλεξογιάννης εξήγησαν στον πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Venus, που δίνει έμφαση στην ποιότητα της παραγωγής και την εξωστρέφεια, ενώ υπογράμμισαν τη στρατηγική επιλογή της εταιρίας να επεκτείνει τα προγράμματα της Συμβολαιακής Τραπεζικής, τα οποία βοήθησαν στον εξορθολογισμό όλων των παραμέτρων της παραγωγής μέσα στην κρίση.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Καννέλης ξεναγεί στους χώρος της Σχολής τον πρόεδρο και τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς 

Από την πλευρά του, ο κ. Χαντζηνικολάου επαναβεβαίωσε τη στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς για στήριξη και χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και των μεταποιητικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τα προϊόντα που παράγει η ευλογημένη ελληνική γη, ώστε να παραχθεί κοινωνικός πλούτος και να ενισχυθούν η εθνική οικονομία και η απασχόληση.

Ο καθηγητής  Αθανάσιος Τσαυτάρης, κοσμήτορας του Κολλεγίου Perrotis της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής εξηγεί στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου τους στόχους και τα σχέδια του Κολλεγίου για τα επόμενα χρόνια

 

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Χαντζηνικολάου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Θεσσαλονίκης Εμπόριον 1870 - 1970» που οργανώνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη στη Θεσσαλονίκη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Καννέλης, οι επιχειρηματίες κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, Ευάγγελος Γεροβασιλείου, Νίκος Ευθυμιάδης, καθώς και η πρόεδρος του ΠΙΟΠ κ. Σοφία Στάικου.  

Την Τρίτη 6 Μαρτίου ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφθηκε τον πρύτανη του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαντζηνικολάου η Τράπεζα Πειραιώς πιστεύει στη δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να καινοτομήσουν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει εκτεταμένα χωρίς την ερευνητική συνδρομή της ακαδημαϊκής κοινότητας -φυσικά και του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας.

 

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες από τον πρόεδρό της Δρ. Πάνο Καννέλη. Ο κ. Χαντζηνικολάου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο της σχολής, που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς συνδέεται ευθέως με την αγροτική παραγωγή στη χώρα μας, βασικός χρηματοδότης της οποίας είναι η Τράπεζα Πειραιώς.      

 

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε