Μόνο στα χαρτιά η έναρξη του “Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ”

Business News

Μόνο στα χαρτιά έγινε δυστυχώς η έναρξη του «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ», καθώς στην πράξη το πληροφοριακό σύστημα δεν έχει ακόμη ανοίξει, με αποτέλεσμα στην αντίστοιχη ιστοσελίδα να υπάρχει μεν η "μάσκα" του προγράμματος, αλλά όχι η δυνατότητα χρήσης του για την ένταξη των δικαιούχων πολιτών σε αυτό!    


Το γεγονός αυτό απογοητεύει και "προδίδει" τόσο τους πολίτες όσο και τους μηχανικούς, οι οποίοι αφού περίμεναν χρόνια για την ενεργοποίηση του προγράμματος, έχοντας μάλιστα "βομβαρδιστεί" επανειλημμένως με διάφορες -ανακριβείς όπως αποδεικνυόταν εκ των υστέρων- ημερομηνίες δήθεν έναρξής του, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στον "αέρα", αδυνατώντας να κάνουν οποιοδήποτε προγραμματισμό.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ, που απευθύνει έκκληση για άμεση έναρξη του προγράμματος και επί του πρακτέου, είχε σπεύσει εγκαίρως να προειδοποιήσει τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων για τα προβλήματα που ενδεχομένως θα ανέκυπταν στη διάρκεια της εφαρμογής του. Μάλιστα, είχε ζητήσει δεκαπενθήμερη παράταση στην έναρξή του, ώστε πρώτα να αξιολογηθούν και να αντιμετωπιστούν εκ των προτέρων τα πιθανά προβλήματα, αδυναμίες και αστοχίες του.

Αναλυτικότερα, όπως τονιζόταν σε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, η παράταση εκρίνετο αναγκαία, προκειμένου να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικές με ασάφειες του οδηγού του προγράμματος ή την διαχείριση συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Παράλληλα ήταν απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων των ενδιαφερόμενων στο Πληροφορικό Σύστημα για την καλύτερη προετοιμασία τους. Δυστυχώς όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε μέσα στα χρονικά πλαίσια που δόθηκαν αρχικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον οδηγό του προγράμματος, που ήταν διαθέσιμος στο κοινό από τις 8 Φεβρουαρίου αλλά όλα τα απαραίτητα έντυπα για την υποβολή των αιτήσεων, δημοσιεύτηκαν 20 μέρες αργότερα, στις 28 Φεβρουαρίου.

Προκειμένου, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα επιτυχώς θα πρέπει να δοθεί στους ενδιαφερομένους μια περίοδος δοκιμαστικής χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος, έτσι ώστε να υπάρχει το περιθώριο διόρθωσης πιθανών αδυναμιών και αστοχιών στη λειτουργία του.

Τέλος, κρίνεται απαραίτητο από την ΤΕΕ/ΤΚΜ να να δοθεί σταδιακή πρόσβαση στο σύστημα ανά περιφέρεια, με διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί το σύστημα με μεγάλο αριθμό χρηστών την ίδια χρονική στιγμή.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε