Εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση το Μετρό Θεσσαλονίκης

Business News

Εξαιρετικό παράδειγμα μίμησης είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης είπε ο κ Γκρος, ευρωπαίος αξιωματούχος που επιβλέπει τα μεγάλα έργα, κατά τη διάρκεια ξενάγησής του στο σταθμό Βενιζέλου

Ικανοποιημένος από το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ Γκρος
Ικανοποιημένος από το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ Γκρος

 

Στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε ο Μάθιου Γκρος συντονιστής του Διαδρόμου Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ Γκρός επισκέπτεται την Ελλάδα και επιθεωρεί την πρόοδο των μεγάλων έργων μεταφοράς και συγκοινωνιών.

Όπως τόνισε ο κ Γκρός «οι επεκτάσεις του Μετρό προς τα δυτικά ανήκουν στην κατηγορία των έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για μετά το  2020. Όπως είπε για να ενταχθεί το έργο στο επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο πρέπει να είναι ώριμο καθώς λόγω και του  Brexit ο προϋπολογισμός της Κοινότητας συνολικά θα είναι μειωμένος»  Όπως μάλιστα πρόσθεσε «το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση για το πώς είναι δυνατή, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών φορέων, να συνδυαστούν η τεχνολογία ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού έργου με τον πολιτισμό, την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος». Την αντιπροσωπεία των ευρωπαίων αξιωματούχων ξενάγησαν στο σκάμμα του  σταθμού Βενιζέλου ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθ. Γιάννης Μυλόπουλος και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης της Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Βελένη, παρουσία του γγ Υποδομών, Θάνου Βούρδα.

Ο  ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον ΟΛΘ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμένα απο τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Σωτήριο Θεοφάνη, τόνισε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τεράστια προοπτική οικονομικής ανάπτυξης καθώς θα μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα στο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών της περιοχής.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε