Δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη ΔΕΗ

Business News

  Η ΕΤΕπ και η ΔΕΗ υπέγραψαν σήμερα τη δεύτερη δανειακή σύμβαση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος της συνολικής χρηματοδότησης 85 εκ ευρώ. Η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει το 50% του νέου προγράμματος για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά και την καλύτερη παροχή  ανανεώσιμης ενέργειας από το εθνικό δίκτυο.  

στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης
στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης

 

«Η μακροπρόθεσμη επένδυση για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των υποδομών ηλεκτρισμού σε όλη την Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση αξιόπιστης  παροχής ηλεκτρικης ενέργειας και για την κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι επί μακρόν εταίρος του ελληνικού ενεργειακού τομέα και με την τεχνογνωσία και την οικονομική υποστήριξή της έχει ενισχύσει τις ενεργειακές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

«Το ελληνικό δίκτυο διανομής είναι πολυτιμότατο περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό , η υπογραφή της σημερινής δανειακής σύμβασης αποκτά εξαιρετική σημασία» , δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει τη χαρά να διαθέτει 85 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων μετασχηματισμού από τον ΔΕΔΔΗΕ, που στοχεύουν στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και αντανακλά την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της παροχής αξιόπιστης ενέργειας σε εκατομμύρια πελάτες σε όλη την Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Jonathan Taylor Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, υπεύθυνος δανειοδοτήσεων στην Ελλάδα.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε