Εφαρμογή Ka-business

ΟΕΤ.Μια ελληνική εταιρεία που αναπτύσσεται μέσα στην κρίση

Business News

  Πρωτότυπες εφαρμογές όπως η τοποθέτηση οργανικών ηλεκτρονικών στην οροφή ενός αυτοκινήτου σε συνεργασία με την ιταλική FIAT για την τροφοδοσία ενός συστήματος κλιματισμού, η εγκατάσταση οργανικών φωτοβολταϊκών σε θερμοκήπια μεσογειακού τύπου, οι εύκαμπτες επιφάνειες για την παραγωγή φωτός στον τομέα της συσκευασίας , καθώς και εκτυπωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα όπως NFCs και αισθητήρες φωτός και θερμότητας, είναι μερικά από τα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας OET (Organic Electronics Technologies) που παρουσιάζονται στη διεθνή έκθεση IDTechEx-Connexting Emerging Technologies with Global brands , στην Santa Clara της Καλιφόρνια.  

ΟΕΤ Μια ελληνική εταιρεία αναπτύσσεται μέσα στην κρίση
ΟΕΤ Μια ελληνική εταιρεία αναπτύσσεται μέσα στην κρίση

 

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου , σε παγκόσμιο επίπεδο με περισσότερους από 270 εκθέτες και 3500 επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Η Έκθεση αφορά τους τομείς των Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, Ενέργειας, Internet of Things, Sensors και Wearable Technologies και η ΟΕΤ θα παρουσιάσει μερικά από τα καινοτόμα προϊόντα της , αποδεικνύοντας πως επάξια κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στον τομέα αυτό.

Ελληνικοί εκτυπωμένοι βιοαισθητήρες

 «Συνεργαζόμαστε με ελληνικές εταιρείες μέλη του Συνδέσμου HOPE-A (Hellenic Organic and Printed Electronics Association, αλλά και με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Ένας από τους βασικούς συνεργάτες μας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η FIAT και πιο συγκεκριμένα το CRF (Centro Reshearche FIAT) , με τους οποίους συνεργαζόμαστε στην τοποθέτηση οργανικών Φωτοβολταϊκών στην οροφή των αυτοκινήτων για την μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων , τροφοδοτώντας διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα , καθώς επίσης και για την ανάπτυξη OLEDs για φωτισμό» λέει o υπεύθυνος παραγωγής της ΟΕΤ , Ευάγγελος Μεκερίδης.

Καινοτομία μέσα στην κρίση

Η εταιρεία ΟΕΤ που δημιουργήθηκε το 2012 σε περίοδο κρίσης στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων νανοτεχνολογίας. Σήμερα θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ανάπτυξης των Εύκαμπτων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών σε διεργασίες Roll to Roll . Βασικά της προϊόντα είναι τα εκτυπωμένα οργανικά φωτοβολταϊκά , τα OLED's και οι εκτυπωμένοι αισθητήρες .

Μπορεί στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα να υπέφερε από την αιμορραγία επιστημονικού δυναμικού, η εταιρεία ΟΕΤ όμως  διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της και αναμένεται να απασχολήσει και άλλους νέους επιστήμονες.

 

http://oe-technologies.com/

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε