Εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Business News

  Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει πέντε επιδοτούμενα εργαστήρια για την επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για όσους είναι πάνω από 18 ετών.  

workshop εντός και εκτός Ελλάδας
workshop εντός και εκτός Ελλάδας

 

Τι είναι το i3;

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι ένας από τους έξι εταίρους που συμμετέχουν στο έργο i3 - «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομία στην επιχειρηματικότητα» με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη ενός μοντέλου επιχειρηματικής μάθησης και μεταφοράς γνώσης για την εκπαίδευση των φοιτητών και των επιχειρηματιών.

Το έργο i3 υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας Interreg Balkan Mediterranean 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους.

5 τομείς, 5 εργαστήρια, 5 ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης

Στο πλαίσιο του έργου i3, ταξιδέψαμε στη Σόφια και τώρα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και εκπαιδευόμαστε σε ζητήματα επιχειρηματικότητας πάνω στους πέντε τομείς του μοντέλου i3. Κάθε εταίρος «φιλοξενεί» έναν τομέα εξειδίκευσης και υποδέχεται 10 ενδιαφερόμενους σε ένα εργαστήριο με μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά τη Βουλγαρία όπου 10 Έλληνες εκπαιδεύτηκαν στην επιχειρηματικότητα σε lifestyle, συνεχίζουμε την προσπάθεια με το ταξίδι στα Σκόπια, την Πάτρα, τη Λάρνακα και τα Τίρανα

FYROM

Σκόπια

Ιανουάριος 2019

21 έως 25/01

Τεχνολογία Πληροφοριών (ΙΤ): Περιλαμβάνει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων εφαρμογών λογισμικού και εξοπλισμού για τη διαχείριση διαδικασιών υψηλής τεχνολογίας, την τεχνητή νοημοσύνη, καινοτόμα πολυμέσα, κ.α.

Οι τομείς του μοντέλου i3

Ελλάδα

Πάτρα

Φεβρουάριος 2019

18 έως 22/02

Τεχνολογία: Περιλαμβάνει την έρευνα και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στις διαδικασίες παραγωγής, ή και στη λειτουργία των νοικοκυριών που δεν περιλαμβάνονται στους προηγούμενους τομείς.

Κύπρος

Λάρνακα

Μάρτιος 2019

16 έως 20/03

Ενέργεια: Περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης, κ.α.

Αλβανία

Τίρανα

Μάιος 2019

13 έως 17/05

Περιβάλλον: Περιλαμβάνει καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, τον οικολογικό τουρισμό, κ.α.

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων (workshops) διαρθρώνεται σε δύο κατηγορίες: Βασική και Ειδική Εκπαίδευση. Αναλυτικά:

Βασικές ενότητες:

  • Επιχειρήσεις προς όφελος της κοινωνίας - ιστορία των επιχειρήσεων, διεθνείς και εγχώριες αγορές, βασικοί «παίχτες», ενώσεις, δίκτυα, πλατφόρμες χρηματοδότησης κ.λπ.
  • Τέχνη της επικοινωνίας - ιστορίες επιτυχίας, κίνητρα, επιχειρηματική ηθική και κουλτούρα, πώς να γίνεις πλούσιος, ιδέες σε ένα θέμα, κ.λπ.
  • Προϋπολογισμός, δαπάνες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, αποταμιεύσεις, τράπεζες, κέρδος, αξιολόγηση κινδύνων και οφελών, κ.λπ.

Ειδικές ενότητες:

  • Παρουσίαση της κατάστασης του τομέα και του ανταγωνισμού.
  • Πρόσβαση σε πόρους, τεχνολογίες, ειδική χρηματοδότηση, δεξιότητες ανθρώπινου δυναμικού.
  • Φόρουμ για τη δημιουργία επιχειρηματικών ιδεών, εύρεση συνεργατών, υποστήριξη.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

 

Κριτήρια Επιλογής

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας υποδέχεται αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους (φοιτητές, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, κ.α.) έως και την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2019.  Οι αιτήσεις αξιολογούνται με την κατάθεσή τους και όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των επιλεγμένων ατόμων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για αυτό το λόγο κάνε αίτηση σήμερα!

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να διαθέτουν ενδιαφέρον σε έναν ή περισσότερους από τους 5 τομείς του i3 και να έχουν ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα.

Διαδικασία Επιλογής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ζητήσουν με email στο syrma@teiwest.gr να τους αποσταλεί:

  • Υπόδειγμα Βιογραφικού σημειώματος
  • Υπόδειγμα Αίτησης συμμετοχής

 

Η επιλογή των μελών κάθε ομάδας θα γίνει με βάση τη συναφή εμπειρία, το ενδιαφέρον για το έργο και το κίνητρο συμμετοχής. Η τελική ομάδα που θα ταξιδέψει σε κάθε χώρα από αυτές που συμμετέχουν στο ι3 θα αποτελείται από 10 άτομα. Συνολικά θα δημιουργηθούν 5 ομάδες και 50 άτομα θα βιώσουν την εμπειρία της εκπαίδευσης στο μοντέλο i3.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε