100 ΓΣΒΕΕ Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Business News

  Στις  16 Ιανουαρίου του 1919 , τριάντα εκπρόσωποι εργοδοτικών σωματείων συγκεντρώθηκαν και σύστησαν την Ένωση Συντεχνιών Σωματείων και Εργοδοτών Ελλάδας. Έτσι δημιουργήθηκε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, η οποία συμπλήρωσε 100 χρόνια παρουσίας και δράσης.  

100 χρόνια ΓΣΒΕΕ Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
100 χρόνια ΓΣΒΕΕ Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

 

Θέλοντας να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στη διαμόρφωση αυτής της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, προβήκαμε στην επίσημη ανακήρυξη του «2019» ως έτος εορτασμού των 100 χρόνων ΓΣΕΒΕΕ, οργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε την πρώτη μας εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στις 18.00 το απόγευμα.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης δεν περιορίζεται στο εορταστικό κομμάτι, αλλά αποτελεί μια διπλή ευκαιρία αναστοχασμού αφενός της πορείας της Συνομοσπονδίας και αναζήτησης προοπτικών, προτάσεων και λύσεων αναφορικά με τα θέματα που ενδιαφέρουν τις μικρές επιχειρήσεις, το μέλλον του συνδικαλισμού και το ρόλο των επαγγελματιών στη σύγχρονη εποχή, αφετέρου είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της επιχειρηματικότητας και της συνδικαλιστικής δράσης των ΕΒΕ στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης θα παρουσιάσει το ετήσιο πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων και άλλες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικές εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους ιστορικούς Αλέξανδρο Δάγκα - Ομότιμου Καθηγητή Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Κώστα Παλούκη Διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε