Στις 28 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για τα airbnb

Business News

  Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα και τις μισθώσεις του 2018 στο ηλεκτρονικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).  

Στις 28 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για τα airbnb
Στις 28 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για τα airbnb

 

Όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη και παραλείψεις στην αρχική τους δήλωση μπορούν να τα διορθώσουν έως την παραπάνω ημερομηνία, καθώς τα τελικά στοιχεία που αφορούν τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2018 θα αποτυπωθούν στις φετινές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με τους συντελεστές που προβλέπει η νομοθεσία (15% έως 45%). Επισημαίνεται πως η ΑΑΔΕ παραθέτει αναλυτικό οδηγό ερωτήσεων-απαντήσεων αναφορικά με το θέμα

Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις διόρθωσης μίας δήλωσης βραχυχρόνιας διαμονής θα πρέπει να υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση και να διορθωθεί το όποιο λάθος της αρχικής πληκτρολογώντας στο αντίστοιχο πεδίο τη σωστή τιμή. Ειδικά για τις περιπτώσεις διόρθωσης της διάρκειας μίσθωσης και μόνο όταν η διόρθωση αφορά σε αλλαγή στο ημερολογιακό έτος, θα γίνονται οι ακόλουθες ενέργειες: Αρχικά θα πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση αφήνοντας κενό το πεδίο «συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα και πληκτρολογώντας «0» στο πεδίο «ποσό βάσει πολιτικής ακύρωσης», προκειμένου να ακυρωθεί η λάθος υποβολή. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπoβληθεί νέα αρχική δήλωση με τις σωστές ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης.

Μια πόλη Airbnb

Όχι η Αθήνα όπως θα περίμενε κανείς αλλά τα Χανιά, είναι η περιοχή της Ελλάδας που το AirBnb, και γενικότερα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, έχουν αφήσει ελάχιστες επιλογές για όσους ψάχνουν να νοικιάσουν σπίτι.

Στο μεταξύ  το Ξενοδοχοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας παρουσίασε τα συμπεράσματα και τα ευρήματα της μελέτης για τον κοινωνικό αντίκτυπο της οικονομίας του διαμοιρασμού, την οποία πραγματοποίησε για λογαριασμό του η Grand Thornton.

Σύμφωνα με τη μελέτη τα μεγέθη της οικονομίας διαμοιρασμού καταγράφουν ετήσια ποσοστιαία αύξηση κατά 25%, με έσοδα άνω των 1,9 δις. ευρώ, ποσό που προσεγγίζει το 10% της ετήσιας τουριστικής δαπάνης. Η στροφή αρκετών ιδιοκτητών προς την βραχυχρόνια μίσθωση - ενοικιάσεις τύπου AirBnb - έχει οδηγήσει στην "εξαφάνιση" των σπιτιών που απευθύνονται προς μακροχρόνια ενοικίαση.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε