ΕΛΒΟ. Ένας διαγωνισμός και μια πώληση μέχρι το τέλος Μαρτίου

Business News

  Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση της ΕΛΒΟ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όπως έχει γίνει γνωστό τον Μάρτιο. Οι 316 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, η μοναδική στην Ελλάδα που κατασκευάζει οχήματα (και λεωφορεία) όπως και ερπυστιοφόρα, έχει στερέψει από χρήματα και αναμένεται να καλύψει τη μισθοδοσία από τον κρατικό προϋπολογισμό.  

ΕΛΒΟ η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα που μπορεί να κατασκευάσει ερπυστιοφόρα πωλείται ή κλείνει
ΕΛΒΟ η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα που μπορεί να κατασκευάσει ερπυστιοφόρα πωλείται ή κλείνει

 

Η παραγγελία της Κύπρου

Παρόλα αυτά η εταιρεία μέσω των συμβολαίων που ήδη «τρέχουν» έχουν κατασκευάσει 11 φορτηγά για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης, στο πλαίσιο μιας μεγάλης παραγγελίας για 309 οχήματα διαφόρων τύπων, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2008 και τα φορτηγά θα έπρεπε στο σύνολό τους να παραδοθούν στη διετία 2010-2012. Το διάστημα αυτό γίνονται συζητήσεις με την κυπριακή πλευρά για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να εισρεύσει ρευστό στα ταμεία της εταιρείας.  Αυτή είναι και η μοναδική παραγγελία της κρατικής ΕΛΒΟ, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα οι εργαζόμενοι που έχουν μείνει έχουν το δικαίωμα μετάταξης σε κάποια άλλη υπηρεσία.

Η κρίσιμη εβδομάδα

Ο διαγωνισμός για την πώληση της ΕΛΒΟ θα προκηρυχτεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και ο στόχος είναι η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί με διαδικασίες εξπρές ώστε στα τέλη Μαρτίου να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός, είναι ο τρίτος κατά σειρά, κηρυχτεί άγονος η ΕΛΒΟ, που επί τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, θα οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο και τμηματική πώληση των περιουσιακών της στοιχείων της.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε