Εφαρμογή Ka-business

10 συγκεκριμένα μέτρα Βιομηχανικής Πολιτικής

Business News

Δέκα συγκεκριμένα μέτρα βιομηχανικής πολιτικής, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΣΒΕ Α Σαββάκης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Βιομηχανία και Τρέχουσες Εξελίξεις στην ΕΕ».

δέκα προτάσεις από τον ΣΒΕ
δέκα προτάσεις από τον ΣΒΕ

 

Η Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου για μια Συνεκτική Εθνική Στρατηγική διοργανώθηκε σήμερα   από τον  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στ. Πιτσιόρλα, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ο ΣΒΕ, για τη μικρομεσαία μεταποιητική επιχείρηση που έχει έδρα την ελληνική περιφέρεια και η οποία ξεχασμένη από τις κυβερνήσεις παλεύει για την επιβίωσή της, προτείνει:

1.         Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για τις επιχειρήσεις στο επίπεδο του 15%.

2.         Την εκλογίκευση των εργοδοτικών εισφορών, για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στη βιομηχανία.

3.         Την κατάργηση των πάσης φύσεως τελών και επιβαρύνσεων των μεταποιητικών επιχειρήσεων, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως ανταποδοτικότητα.

4.         Την ενίσχυση της ρευστότητας των υγιών μεταποιητικών επιχειρήσεων, την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και τη διευθέτηση του μεγάλου ζητήματος των «κόκκινων δανείων».

5.         Την άσκηση έμμεσης κλαδικής βιομηχανικής πολιτικής, ειδικά για προϊόντα, κλάδους, περιφέρειες ή/και μεμονωμένες περιοχές της χώρας μας, που θα πρέπει να αναδειχθούν, καθόσον είτε κατέχουν, είτε με συγκεκριμένες αποφάσεις μπορούν να αποκτήσουν, διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

6.         Την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων μεταποίησης, μέσω της μείωσης του κόστους ενέργειας για τη μεταποίηση.

7.         Τη διευκόλυνση υλοποίησης παραγωγικών επενδύσεων.

8.         Την έμπρακτη υποστήριξη της παραγωγής καινοτομίας, ειδικά από τις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

9.         Την εντατικοποίηση των προσπαθειών διεθνοποίησης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεών μας, και,

10.      Τον ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε