Με...ενέσεις η αύξηση εργασιών του κλάδου αλουμινίου

Business News

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου & Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ ) Ιωάννης Φωτιάδης, με αφορμή τις εκλογές του Σωματείου στις 7 Απριλίου,...

με...ενέσεις όπως το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον κινείται ο κλάδος του αλουμινίου
με...ενέσεις όπως το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον κινείται ο κλάδος του αλουμινίου

 

, επισημαίνει ακόμη πως και η φετινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιείται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά για τον κλάδο αλουμινίου και σιδήρου. «Μπορεί η οικοδομική δραστηριότητα να εμφανίζεται να... ανεβάζει ταχύτητες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ωστόσο σ ωστόσο σε καμία περίπτωση η αύξηση που καταγράφεται σε νέες άδειες, επιφάνεια και όγκο δεν είναι ικανή να αντιστρέψει την εικόνα της κατάρρευσης, που καταγράφηκε στον κατασκευαστικό τομέα την περίοδο 2008-2015», επισήμανε ο κ. Φωτιάδης προσθέτοντας πως σε μεγάλο βαθμό η κινητικότητα στην οικοδομική δραστηριότητα οφείλεται στις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων και στο νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄ οίκον».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που απασχολούν τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλουμινίου και σιδήρου ο κ. Φωτιάδης προτάσσει την ανύπαρκτη ρευστότητα στην αγορά, αφού «οι τράπεζες εξακολουθούν να κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες και να δίνουν τις όποιες χρηματοδοτήσεις με το ''σταγονόμετρο''». Και βέβαια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΜΑΣ, σημαντικό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου επιφέρουν η υψηλή φορολογία, οι υπέρογκες εισφορές και το υψηλό ενεργειακό κόστος, ενώ «θηλιά» για χιλιάδες επιχειρήσεις παραμένουν οι οφειλές προς τις τράπεζες, την εφορία και τους προμηθευτές με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα να έχουν πέσει στο «κενό».

Την Κυριακή 7 Απριλίου τα μέλη του σωματείου προσέρχονται στις κάλπες από τις 11 το πρωί που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε