Αμερικανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τον τομέα της ενέργειεας

Business News

  Θέματα της ενέργειας και της συμβολής της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα έθεσε ο αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ στη διάρκεια Συμποσίου που έγινε στη Θεσσαλονίκη .  

Συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη
Συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη

 

 «Πιστεύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και τις πολλές προοπτικές που διαθέτει η Ελλάδα. Στηρίζουμε την νέα γενιά πολιτικών... Θα στηρίξουμε την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της διαφάνειας στην επιχειρηματικότητα της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, ο αμερικανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ (Gregory W. Pfleger, Jr) και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες δυνατότητες που της παρουσιάζονται στον τομέα της ενέργειας».

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθ Σαββάκης επανέλαβε την πρόταση για «μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις στο 15% , κατάργηση τελών και επιβαρύνσεων των μεταποιητικών επιχειρήσεων -ενίσχυση της ρευστότητάς τους, διευθέτηση του μεγάλου ζητήματος των κόκκινων δανείων, άσκηση έμμεσης κλαδικής βιομηχανικής πολιτικής ειδικά για προϊόντα..», και τόνισε ότι «απαιτείται άμεση κλιμάκωση της ανάπτυξης για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που επιβίωσαν της κρίσης και να γίνει πιο θελκτική η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Στην ίδια εκδήλωση  ανακοινώθηκε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα είναι ολοκληρωμένο το νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης και το ταξίδι Θεσσαλονίκης Αθήνας θα γίνεται σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά. Αυτό ανακοινώθηκε στο Συμπόσιο «Η Θεσσαλονίκη Πύλη Ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο» που έγινε στο Μακεδονία Παλλάς

Με πληροφορίες από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε