Κυβερνασφάλεια, Ρομποτική, Τεχνητή Νοημοσύνη οι πιο δυσεύρετες ειδικότητες

Business News

  Πεδίο δόξης ...λαμπρό είναι οι ψηφιακές δεξιότητες , αφού η εύρεση στελεχών με τις κατάλληλες γνώσεις είναι ... «Ιερό δισκοπότηρο» για τις επιχειρήσεις και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.  

φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

 

 Για παράδειγμα, το 33% των στελεχών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δηλώνει ότι δυσκολεύεται περισσότερο στην εύρεση και πρόσληψη ατόμων με ψηφιακές δεξιότητες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Μάλιστα, το 38% αναμένει ότι αυτό θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο στο εγγύς μέλλον. Κυβερνοασφάλεια, data analytics, ψηφιακή τεχνολογία, ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών.

Κυβερνοασφάλεια, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική οι πιο δυσεύρετες δεξιότητες πανευρωπαϊκά

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις γνώσεις και τις δεξιότητες, που αναζητούν οι επιχειρήσεις στην αγορά εργασίας σήμερα. Οι γνώσεις πάνω στην κυβερνοασφάλεια, καθώς και στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική, αποτελούν τις πιο δυσεύρετες δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το 48% στελεχών σε ευρωπαϊκές επιχείρησης. Αυτά κατέγραψε η έρευνα της ΕΥ, Building a Better Working Europe, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ακολουθούν οι δεξιότητες big data και τα analytics (47%), επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (38%), προγραμματισμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων (web developer - 37%), κινητού τηλεφώνου και analytics (34%), ψηφιακού μάρκετινγκ και social media (27%) και διαχείρισης έργων (project management - 25%). 

Μετασχηματισμός
Σύμφωνα με την έρευνα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη δεξιοτήτων, ενώ το 89% αναφέρει ότι επενδύει στη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων καινούριων και παλαιών εργαζομένων. Ωστόσο, μόνο το 43% των επιχειρήσεων έχει μια στρατηγική ανθρωπίνου δυναμικού, η οποία εκτείνεται σε βάθος μεγαλύτερο της τριετίας. Οι συντάκτες της έρευνας υπογραμμίζουν ότι, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλάζοντας ριζικά και την αγορά εργασίας, δημιουργούνται ελλείψεις σε κρίσιμες δεξιότητες του απασχολούμενου προσωπικού, ενώ οι ίδιες οι εταιρείες δυσκολεύονται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα με ψηφιακές δεξιότητες.

 

ΠΗΓΗ ΣΕΠΕ

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε