ΔΕΗ: ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές

Business News

Διαψεύδει η ΔΕΗ τα περι τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε ανακοίνωσή της όμως αναφέρει πως στόχος της είναι "η ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές"

ανάκτηση οφειλών από στραηγικούς κακοπληρωτές
ανάκτηση οφειλών από στραηγικούς κακοπληρωτές

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην αγορά η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ ετοιμάζεται να διαθέσει σε ξένους επενδυτές πακέτο ληξιπρόθεσμων οφειλών αντί ομολόγου. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην  ΔΕΗ να δανειστεί 200-300 εκατομμύρια ευρώ.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά, επειδή με Δελτίο Τύπου- απάντηση, η ΔΕΗ ουσιαστικά παραδέχεται πως το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων χρεών  είναι μεγάλο και έχει αποφασίσει να το διαχειριστεί.

Η απάντηση της ΔΕΗ:

«Η ΔΕΗ όπως έχει προαναγγείλει για η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει τρόπους αξιοποίησης όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων με βάση και τη διεθνή εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και το θέμα της χρηματοδότησης (όχι πώλησης σε τρίτους) μέσω τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία, στοχεύοντας πέραν της ενίσχυσης της ρευστότητάς της και στην ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο κοινωνικό της πρόσωπο.

Τα περί πώλησης οφειλών φτωχών νοικοκυριών, δεν έχουν καμία απολύτως βάση»

Όπως έχει γίνει γνωστό η διαχείριση μέρους των ανεξόφλητων χρεών της ΔΕΗ , αποτελεί μια από τις υπηρεσίες που ανέλαβε η Qualco  ως σύμβουλος της ΔΕΗ μετά από διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία κλήθηκε να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να εφαρμόσει εξατομικευμένες λύσεις στην προσέγγισή τους, όπως προέβλεπε το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης 120.000 οφειλών , το οποίο είχε γίνει γνωστό το 2018.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε