Εφαρμογή Ka-business

ΔΕΗ: Δάνειο 160 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα

Business News

Με την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, το δάνειο αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη χρηματοδότηση της Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (Black Sea Trade & Development Bank) μέχρι σήμερα.  


 

Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση επενδύσεων για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Δικτύου Διανομής, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 7 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα.

 

Υπογράφοντας τη σύμβαση, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (Black Sea Trade & Development Bank) Dmitry Pankin είπε: « Η υποστήριξή μας στη ΔΕΗ, την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, επαναβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της για υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Οι υποδομές του Δικτύου Διανομής είναι ουσιώδεις για την οικονομία και την καθημερινή ζωή των πολιτών. Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να αναπτύξει και να βελτιώσει τις λειτουργίες και το Δίκτυο Διανομής σε όλη τη χώρα».

 

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης είπε: «Οι επενδύσεις στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που είναι καθοριστικής σημασίας για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, προσφέρουν σταθερές ελκυστικές αποδόσεις στον όμιλο ΔΕΗ. Το νέο δάνειο ύψους 160 εκατ. Ευρώ αφενός εντάσσεται στην χρηματοδότηση των παραπάνω στρατηγικών επενδύσεων αφετέρου σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του Ομίλου με την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου η οποία προσδοκούμε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

 

 

 

* * * * * * * * * * *

 

Η ΔΕΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1950 και  η έδρα της βρίσκεται στην Αθήνα. Η ΔΕΗ διαθέτει υποδομές σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (συμβατικοί θερμικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί παραγωγής) και διανομής καθώς και σταθμών ΑΠΕ αντιπροσωπεύοντας περίπου το 55% της εγκατεστημένης ισχύος στην Ελλάδα. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, κατέχει το μονοπώλιο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους με όρους εσόδων και παγίων στοιχείων στη χώρα με περίπου 15.500 υπαλλήλους.

 

 

Η Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (Black Sea Trade & Development Bank) είναι ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Η έδρα της βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (Black Sea Trade & Development Bank) υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία παρέχοντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, συμμετοχές σε ίδια κεφάλαια και εγγυήσεις για projects  και εμπορική χρηματοδότηση στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες μέλη της. Το εγκεκριμένο κεφάλαιο της Τράπεζας είναι 3,45 δις ευρώ. Η Τράπεζα διαθέτει πιστοληπτική διαβάθμιση «Α-»  μακροπρόθεσμα από την Standard and Poor's και  «A2» από τη Moody's. Για πληροφορίες επισκεφθείτε το www.bstdb.org.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε