Εφαρμογή Ka-business

Tο Πόρτο Καρράς στον Ιβάν Σαββίδη ?

Business News

Ως ο επικρατέστερος από τους ενδιαφερομένους φιγουράρει τις τελευταίες ώρες ο Ιβάν Σαββίδης για το Πόρτο Καρράς, για το οποίο η ιδιοκτήτρια Τεχνική Ολυμπιακή του ομίλου Στέγγου γνωστοποίησε επισήμως προς το Χρηματιστήριο ότι πραγματοποιεί «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με επενδυτή».


Το Πόρτο Καρράς, διεκδικούν και οι:  ΤΕΜΕΣ των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, η αμερικανική Hines, η Goldman Sachs με τη Marriott αλλά και Αραβες επενδυτές, ωστόσο,ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται ο επικρατέστερος. Άλλωστε έχει ήδη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και την τελευταία τριετία έχει ανεβάσει πολύ και το Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη ενώ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει και την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Από την πλευρά του, ο όμιλος Στέγγου έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο (πέραν της συνολικής) και της τμηματικής πώλησης για συγκεκριμένες δραστηριότητες του συγκροτήματος ή εν μέρει αξιοποίησης από κοινού με τον επενδυτή.

 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως αναφέρουν όσοι παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία, τα πάντα θα κριθούν από το τίμημα που θα προσφερθεί.

 

Αξίζει να σημειωθεί με βάση την αποτίμηση στο τέλος του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε